Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Ősemberi tárlatvezetés Csenki Attilával

Csenki Attila humorral fűszerezte meg az ősember kiállítás tárlatvezetését a szegedi Múzeumok Éjszakáján.
- Szerencsésnek érzem magam, hiszen négy tárlatvezetésen vettem már eddig részt. Most Fogas Ottó múzeumigazgató fejében vetődött fel az ötlet, hogy vezessem az „Egyszer volt…az ősember" kiállítást. Mindennek utána olvastam, bejártam a múzeumba, hogy ismerkedjek a tereppel – mondta Csenki Attila, a Showder Klub és a Dumaszínház humoristája.

Ősemberi tárlatvezetés Csenki Attilával
Ősemberi tárlatvezetés Csenki Attilával

Egy idővonal segítségével követhetjük a múzeumban, hogy miként és milyen gyorsan egyenesedett fel az ember, milyen változásokon ment keresztül. A Kárpát-medence különböző lelőhelyeit mutatták be állati és emberi csontokkal. Csenki Attila némi humort is csempészett a tárlatvezetésbe. – Miért is jöttünk le a fáról? Az ember azért állt két lábra, mert viszketett a háta, és hogy ne a fának dőlve vakarja meg azt, lábra állt, és szabad kezeivel megvakarta. De az is lehetséges, hogy futás közben ki tudja nyomni az ellenfele szemét – humorizált Csenki Attila a múzeum barlangjai között.

– A tűz fontos volt az ősemberek számára. Nemcsak ízletesebb ételekhez jutottak hozzá, de a sok energiának köszönhetően nagyobb agytérfogatuk lett . – mondta viccelve a humorista tárlatvezető.

- Mindig nehéz dilemma, hogy mennyi információt mondjunk el egy ilyen munka során, illetve mennyire mehetünk el vicces dolgok felé. Valójában helyzetfüggő az egész. Volt olyan poén, ami ma jutott az eszembe. Annak viszont nagyon örültem, hogy jöttek az emberek és érdeklődtek a tárlat iránt. 
     

Olvasóink írták

  • 1. Zotya100 2013. június 23. 15:18
    „Ez sem volt előzetesen jelezve, hogy külön 500 Ft-os belépő kell rá, és hogy akik épp bent vannak abban a teremben, azokat udvariasan kiküldik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főteret avatott Orosháza

Szombaton vehették birtokukba Orosháza lakói az egykori szegedi főépítész, Novák István egyik utolsó nagy munkájának eredményét, a város új főterét. Tovább olvasom