Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Összbírói értekezletet tartottak Szegeden

Eredményesnek ítélték a tavaly elvégzett munkát a Csongrád Megyei Bíróságon tegnap megtartott összbírói értekezleten.
Szegeden, a Széchenyi téri épületben a régi konyhát leíró irodává alakították át. Fotó: Schmidt Andrea
Czene Klára, a megyei bíróság elnöke a tavaly elvégzett munkát eredményesnek mondta a tegnap, az összbírói értekezlet után megtartott sajtótájékoztatón. Sikerült a munkakörülményeken is javítani. A 106 bírói álláshelyből csupán öt volt betöltetlen. A két-három éve kinevezett kezdő bírák mára megfelelő tapasztalatot gyűjtöttek. Az elnök elmondta, arra törekedtek, törekednek, hogy minél rövidebb idő alatt lezárják az ügyeket.

A megye bíróságaihoz az elmúlt évben összesen 53 ezer 393 ügy érkezett, 53 ezer 310-et sikerült lezárni, az előző időszakból áthúzódókkal együtt 8493 maradt befejezetlen. A bíróságokon 123 ügyet jegyeznek, amelyeknek három év alatt sem sikerült pontot tenni a végére. A működési feltételek 2005-ben is biztosítottak voltak, sőt a munkakörülmények javítására, a bírósági épületek felújítására is futotta.

Átadták a Hódmezővásárhelyi Városi Bíróság felújított épületét, elkezdődött a Csongrádi Városi Bíróság és Ügyészség visszavásárolt épületének renoválása. Szegeden, a Széchenyi téri épületben a régi konyhát leíró irodává alakították át, ahol tizenöten dolgozhatnak kulturált körülmények között. Hosszú távon az épület teljes felújítása elengedhetetlen – mondta a bíróság elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmerült a visszaélés gyanúja a zöld ajánlócéduláknál

A területi választási bizottság szerint a visszaélés gyanúja is felmerült az ajánlószelvények… Tovább olvasom