Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Összebújós szerelmes filmek romantikus estékre

Szeged - Összegyűjtöttünk 10 szerelmes filmet, amik ideálisak egy romantikus estére. Vidámak, szomorúak, meghatóak és kedvesek. Önnek melyik a kedvenc szerelmes története?
Függöny behúzva, gyertyák meggyújtva, takaró, párna a közelben, no meg egy nagy tál pattogatott kukorica és egy üveg finom bor. Kezdődhet az esti mozizás otthon, kettesben a szerelmünkkel - tökéletes befejezése bármelyik napnak. Most a Valentin-nap alkalmából gyűjtöttünk össze 10 szerelmes filmet, amik (szerintünk) a legjobbak között vannak. Még nem késő elszaladni a kölcsönzőbe egy "összebújós" filmhez. A lista szubjektív, a felsorolás nem rangsor, a filmek elkészítésének ideje szerint rendeztük és szabadon kibővíthető. Önnek melyik a kedvenc szerelmes filmje?

Love Story

Egy feledhetetlen történet, Francis Lai feledhetetlen zenéjével 1970-ből. Oliver Barrett (Ryan O\'Neal) gazdag családból származó egyetemista. Szeretné a saját útját járni, és bebizonyítani, hogy nincs szüksége apja segítségére az életben. Mindezt tetézi, hogy beleszeret a szegény családból való Jennybe (Ali MacGraw). A két fiatal, dacolva a köztük lévő társadalmi különbséggel és a szülők ellenkezésével, összeköti az életét. Együtt élnek, a boldogságuk felhőtlen. Vagy mégsem? Amikor Jenny beteg lesz, még semmi rosszra nem gondolnak. Ám kiderül, hogy a baj súlyosabb, mint hitték. Jenny ugyanis halálos beteg, csupán hónapjai vannak hátra.

Love Story. Forrás: YouTube

A fim 1971-ben megkapta a Golden Globe díjat a legjobb rendező (Arthur Hiller), a legjobb női főszereplő (Ali MacGraw), a legjobb eredeti filmzene (Francis Lai), a legjobb film (drámai kategória) és a legjobb forgatókönyv (Erich Segal) kategóriákban. Ugyanebben az évben Francis Lai megkata az Oscar-díjat is a legjobb eredeti filmzene kategóriában.

Ilyenek voltunk (The Way We Were)

"Your girl is lovely, Hubbell." - simít el Hubbell Gardner (Robert Redford) homlokáról néhány hajtincset Katie Morosky (Barbra Streisand) valahol a film végefelé, mert megértette: az egyszerűbb nőkkel könnyebben boldogulnak a férfiak, ezért választják őket. Az 1973-ban készült film tartalma röviden: az egyetemen találkozik egymással Katie és Hubbell. A két fiatal egymásba szeret. Egyikük családja sem nézi azonban jó szemmel a kapcsolatukat, mert nem csupán a vallásuk, a társadalmi helyzetük, de a politikai álláspontjuk is eltér egymástól. A lány nemcsak temperamentumos természet, de baloldali érzelmű, és aktívan részt vesz minden megmozdulásban. A fiú ugyanakkor konzervatív házból való, gazdag úri fiú. A nyilvánvaló különbözőségük és a szülői tiltás ellenére összeházasodnak. Az eltérő természetük szétválasztja őket, noha mélyen, legbelül örökké egymáséi maradnak.

Ilyenek voltunk. Forrás: YouTube

A szerelem hullámhosszán (Sleepless in Seattle)

Egy 1993-as klasszikus, amit minden bizonnyal már mindenki látott legalább egyszer. Karácsony este a rádióban egy talk-show műsorvezetője álmokról, vágyakról, kívánságokról kérdezi a hallgatókat. Egy seattle-i kisfiú betelefonál és az édesapjának kér segítséget, aki felesége halála óta magányosan neveli őt. Annie-t (Meg Ryan), a bájos, házasság előtt álló lányt, aki autóvezetés közben a rádió éjszakai műsorát hallgatja, valósággal elvarázsolják a kisfiú és az édesapa (Tom Hanks) megindító szavai. A messzi távolból úgy érzi, épp a nagy Ő hangját hallja a rádió hullámhosszán. Elhatározza, hogy kerül, amibe kerül, elindul és megkeresi az ismeretlent, akiben felismerni vélte az "igazit".

A szerelem hullámhosszán. Forrás: YouTube

A szív hídjai (The Bridges of Madison County)

"Nem lehet szükségem rád, mert nem lehetsz az enyém." Az 1995-ös romantikus filmdármában Francesca Johnson (Meryl Streep) és Robert Kincaid (Clint Eastwood) játsszák a főszerepet. A felnőtt testvérpár édesanyjuk halála után hazaérkezik Madison Countyba. Döbbenten értesülnek anyjuk végakaratából arról, hogy nem az édesapjuk mellé kívánja temettetni magát, hanem úgy rendelkezett, hogy hamvait vessék a híd alatti patak vizébe. A hagyatékot rendezgetve különös, szívszorító történetre derül fény, ami megmagyarázza anyjuk végakaratát.

A szív hídjai. Forrás: YouTube

Gyermekei a feltárult szerelmi történeten megrendülve súlyos döntés elé kerülnek: temessék-e anyjukat az édesapjuk mellé, ahogyan eredetileg a család tervezte, vagy tartsák tiszteletben utolsó akaratát, és végső hűségét élete nagy szerelméhez. A filmet Clint Eastwood rendezte - szerintünk zseniálisan.

Angyalok városa (City of Angels)

Szerkesztőségünk férfi kollégáinak egyik kedvence Seth (Nicolas Cage) és Dr. Maggie Rice (Meg Ryan) története 1998-ból, ami Wim Wenders emlékezetes "Berlin felett az ég" című filmjének amerikai változata. Mi történik akkor, ha egy angyal elkezd vágyódni a halandók mindennapjai után, és ki akarja próbálni a szerelmet? Nicholas Cage alakítja az angyalt, Seth-et, aki szerelmes lesz egy földi halandóba, a sebész Maggie-be. Választania kell égi és földi szerelem között. Vajon mi az, ami egy racionális gondolkodású orvost arra késztet, hogy egy olyan férfihoz vonzódjon, akinek a létezését is lehetetlen elfogadnia? Maggie és Seth addig harcolnak józan eszükkel és vágyaikkal, amíg végül mindent feláldoznak a szerelem kedvéért.

Angyalok városa. Forrás: YouTube

Sztárom a párom (Notting Hill)

Hugh Grant és Julia Roberts felejthetlen romantikus vígjátéka 1999-ből. A történet szerint a Notting Hillben (London) könyvkereskedőként dolgozó William Thacker (Hugh Grant) csendesen éli az elvált, csalódott férfi életét, míg be nem toppan ajtaján a világhírnév. Anna Scott (Julia Roberts), a híres amerikai színésznő nem csak a mozivásznon csodás. William el sem hiszi szerencséjét, amikor véletlenül másodszor is találkoznak. Lassan megismerik egymás életét, amely meglehetősen szokatlan a másik fél számára. Mivel Annát mindenhova szenzációhajhász újságírók hada kíséri, kapcsolatuk nem sokáig marad titokban. Hamarosan feltűnik a színen a színésznő barátja, korántsem barátságos szándékkal.

Sztárom a párom. Forrás: YouTube

Még meg kell említeni Thacker lakótársát, Spike-ot (Rhys Ifans), aki bármikor lép színre, mosolyt csal a néző arcára. A fim zenéi pedig felejthetetlenek. Nekünk ez az egyik kedvencünk.

Ősz New Yorkban (Autumn in New York)

Will (Richard Gere) és Charlotte Fielding (Winona Ryder) édes-szomorú története 2000-ből. Will élvezi az agglegényéletet: imád főzni, imádja az éttermet, melynek tulajdonosa és legfőképpen, imádja a nőket. Javíthatatlan cinikus és alkalmatlan a hűségre. Ám egy este egy étteremben ismerős arcot pillant meg: egy fiatal lányban régi szerelmét véli felismerni. Nem véletlenül. Charlotte anyja sok évvel ezelőtt a szerelme volt. E találkozással Will számára újra kezdődik a fiatalság. Még egyszer, utoljára igazán szerelmes lesz, de a sors úgy akarja, hogy szembenézzen vele: számára lejárt a szerelem ideje.

Ősz New Yorkban. Forrás: YouTube

Édes november (Sweet November)

A film a regény és az 1968-as azonos című film feldolgozása 2001-ből. Nelson Moss (Keanu Reeves) magának való, munkamániás üzletember. Egy napon összehozza a sors Sarával (Charlize Theron), aki miatta bukik meg egy autóvezetői rutinvizsgán. Sara csipkelődő modora egyszerre vonzza és taszítja a férfit, aki csak akkor lágyul el végképp, amikor Sara elmondja az igazat magáról: halálos betegségben szenved, nincs sok ideje hátra. A legfontosabbat viszont elhallgatja: Sara nem akarja, nem tudja lekötni magát. Elcsavarja a férfiak fejét, majd bűntudatot érezve egy hónap után tovább áll. Nelson nem tudja, hogy ő a kiszemelt édes, novemberi áldozat. Aki egyszer látta film végi búcsújukat, nehezen felejti el a jelenetet.

Édes november. Forrás: YouTube

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a kritikusok a legrosszabb remake díjra jelölték a filmet. A két főszereplő Keanu Reeves és Charlize Theron pedig a 2001-es év Arany Málna-díjjával lettek gazdagabbak...

Igazából szerelem (Love Actually)

Igazából egy kicsit kilóg a sorból. Az Igazából szerelem egy 2003-ban bemutatott brit romantikus vígjáték Richard Curtis rendezésében, és számos neves brit színész közreműködésével. A történet 5 héttel karácsony előtt kezdődik, és hétről hétre mutatja be a szerelmesek életét egészen az ünnepekig. A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt (Hugh Grant), az anya nélkül maradt iskolásfiút (Thomas Sangster), a korosodó, kiégett rocksztárt (Bill Nighy), és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem (Colin Firth).

Igazából szerelem. Forrás: YouTube


Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.

Szerelmünk lapjai (The Notebook)

Allie Hamilton (Rachel McAdams) és Noah Calhoun (Ryan Gosling) tizenévesek voltak, amikor találkoztak, s az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között.

Szerelmünk lapjai. Forrás: YouTube

Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek. A film 2004-ben készült.

Olvasóink írták

 • 11. Loki 2011. február 15. 17:27
  „80első randi, nagyonnagy ő :D
  40éves szűz, stb... csakis vgjátékokban viselem el :D
  a love story meg nem szerelmes film hanem dráma.”
 • 10. Zsoltee0716 2011. február 14. 18:10
  „LoVe and other drugs ,Going The Distance , Ilyen az élet, A csúf igazság
  http://www.youtube.com/watch?v=4R2bKaXmstg

  Sztem ezek mind hatalmas filmek. De látom másoknak is eszébe jutott pár film!”
 • 9. Pepejeans 2011. február 14. 17:14
  „Kimaradt a felsorolásból az Utóirat: szeretlek. Nagyon szép film.”
 • 8. jozko 2011. február 14. 15:09
  „Nyitott kapukat minek döngetni...

  A siker ott kezdődik, amikor egy elfalazott várkaput belülről kezdenek bontani, vagy leendógedik a függőhidat!
  Egy romantikus film is segíthet, de ott komolyabb ostrom-technika szükséges!
  És sajnos sok párkapcsolatban a vágy is, az emlékek is romokban hevernek...

  Ezeket /egy részüket biztosan / kellene feltámasztani!”
 • 7. CID 2011. február 14. 14:51
  „Ajjaj :)”
 • 6. SzMgabi 2011. február 14. 14:14
  „Belefért az időmbe még, a" Szerelem hálójában" is, " És a Szerelem sokadik látásra."
  Jaj azt is annyira szeretem, már rongyolódnak a dvd-im. Ezek a filmek nekem megvannak, de most nagyon szeretném megvenni a Szerelemben, háborúban- t is.
  Imádom a romantikus filmeket.Ha régi, ha új.
  Az 50 első randit kb. 150-szer néztem meg...........
  Azt hiszem film függő vagyok..............”
 • 5. THE 2011. február 14. 13:53
  „Valamivel frissebb filmekre vártam, az utóbbi 1-2 év terméséből. :/”
 • 4. SzMgabi 2011. február 14. 13:35
  „Muci............Nagyon aranyos a hozzászólásod !”
 • 3. velemenynyilvanito 2011. február 14. 09:09
  „nem csak ezen az egy napon kellene ossze bujni.
  ez csak egy igazi piaci fogas!!!!!!!
  angliaba sem tartjak akkora hevvel,minek dragasag van.”
 • 2. muci 2011. február 14. 08:57
  „Már a felsorolástól is bőgök, majd mindegyiket láttam. Szerintem a szerelmünk lapjai a legjobb...Haza akarok menni: csokis jégkrém, takaró, papírzsepi...Éljen a Bálint-nap...”
 • 1. SzMgabi 2011. február 14. 08:29
  „Jó filmeket választottatok !!!!!!!!!!!!
  Mindegyik a kedvencem.......
  A " Szerelmünk lapjai "-t, most rögtön meg is nézem ................”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem szaporodtak a felszámolások

Második hónapja stagnál a felszámolásra jutó társaságok száma Magyarországon. A Dél-Alföldön negyedével csökkent a felszámolások száma. Tovább olvasom