Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Összedőlt a Dóm Kft.

Negyvenkilenc feljelentés, hatvannégy károsult, nyolcvan bűncselekmény, 375 milliós kár, két gyanúsított, tíz hónapig tartó nyomozás. Ez a Dóm Kft.-ügy rövid mérlege.
A megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya befejezte a nyomozást az utóbbi évek egyik legnagyobb ingatlancsalásos ügyében. Az iratokat tegnap vádemelési javaslattal megküldték a megyei főügyészségnek

Mint azt korábban megírtuk, a Dóm Szeged Ingatlanközvetítő Kft. és a Daru-Füzes Építőipari Kft. tulajdonosai, dr. N. Piroska és M. Zoltán különböző trükkökkel pénzt csaltak ki ügyfeleiktől. Voltak, akiknek a hivatalos kamat sokszorosát kínálták, voltak, akikkel tervezés alatt álló társasházi lakás eladására kötöttek szerződést. A legrosszabbul azok jártak, akiknek papíron megvásárolták lakásukat vagy házukat, de nem fizették ki a vételárat, ráadásul az ingatlanra jelzáloghitelt vettek fel.

Polgári ügy

A károsultak harmada a büntetőeljárás befejezése előtt a bírósághoz fordult. Egyikük, S. Csaba azt mondta, polgári peres eljárásban szeretnék visszaszerezni a pénzüket. Az első tárgyaláson az alperes N. Piroska azonban nem jelent meg, ezért a bíróság ötvenezer forint pénzbüntetést szabott ki rá.

N. Piroska és M. Zoltán ellen negyvenkilencen tettek feljelentést, a rendőrség ebből kilencet nem talált megalapozottnak. A két gyanúsított nyolcvan bűncselekményt követett el, hat illegális szoftverhasználattal függ össze. A sértettek száma hatvannégy.

A nyomozás adatai szerint M. Piroska és M. Zoltán 375 millió forinttal csapta be ügyfeleit, ebből 59 millió forint megtérülésére van remény, a többi pénznek nyoma veszett.

A Dóm Szeged Ingatlanközvetítő Kft. és a Daru-Füzes Építőipari Kft. tulajdonosai beismerő vallomást tettek, a bíróság szabadlábra helyezte őket, de Szegedet nem hagyhatják el. A két cég ellen időközben elrendelték a felszámolást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csonka ismeretek az iskolák névadóiról

Játékos történelemórát tartottunk a szegedi Ságvári Endre gimnáziumban, a Zrínyi Ilona Általános… Tovább olvasom