Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Összegyűjtötték a fontosabb megyei fejlesztési terveket

A negyvenhetes út négysávúsításának befejezése, a 451-es út Csongrádot elkerülő szakaszának megépítése, a szentesi Petőfi Szálló rekonstrukciója, a makói gyógyfürdő továbbfejlesztése is szerepel abban az összesítésben, amely a megye számára fontos beruházások tervét gyűjti egybe.
A negyvenhetes út négysávúsításának befejezése, a 451-es út Csongrádot elkerülő szakaszának megépítése, a szentesi Petőfi Szálló rekonstrukciója, a makói gyógyfürdő továbbfejlesztése is szerepel abban az összesítésben, amely a megye számára fontos beruházások tervét gyűjti egybe. Ezt azért készítette a megyei önkormányzat, mert a következő Nemzeti fejlesztési terv előkészítése miatt minden megyei közgyűlési elnökkel és a leendő régióközpontok vezetőivel tárgyalt az elmúlt napokban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, így Frank Józseffel, a Csongrád megyei közgyűlés elnökével és Botka László szegedi polgármesterrel is.

Az összesítésekből kell, hogy kiderüljön: a helyben élők mely terveket tartják a legfontosabbaknak. Frank József elmondta: a megyei önkormányzat számára sürgető feladat még, hogy az ópusztaszeri, nagymágocsi, derekegyházi kastélyotthonok helyett korszerű épületek készüljenek, folytatódjon a makói és a szentesi kórház rekonstrukciója. Emellett szükség van új megyei levéltárra, és nem halasztható tovább a hódmezővásárhelyi Kozmutza Flóra-iskola és otthon helyproblémáinak megoldása sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénztárgépek rohama

Sok üzlet nem merte használni pénztárgépét, amíg nem állították át rajta a 25 százalékos áfát 20-ra.… Tovább olvasom