Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Összevonták az urológiát

Megszűnt a szegedi rendelőintézetben az urológia, a betegeket a kórház vette át. A két szakrendelés összevonását elsősorban az ésszerűség indokolta, hiszen egy kivételével a Tisza Lajos körúton is a kórház szakemberei dolgoztak.
Nem fogadnak már urológiai betegeket a szegedi rendelőintézetben, megszüntették ugyanis az ottani szakrendelést. A betegeket a Szegedi Városi Oktató Kórház vette át, az erről szóló megállapodást ma írja alá a két intézményvezető. A döntés hátterében az ésszerűbb működtetés áll: ezentúl ugyanazok a szakemberek nem kettő, hanem csupán egy helyen rendelnek majd.

– Egyetlen urológusa volt csupán a rendelőintézetnek, minden más orvos a kórházból jött át hozzánk rendelni – mondta el Tálosi László, a rendelőintézet főigazgatója. A mi szakemberünk ráadásul most bizonytalan ideig nem dolgozik, így logikusnak tűnt, hogy a két szakrendelést összevonjuk.

A kórházban nem kellett emiatt semmiféle bővítést vagy változtatást végrehajtani: a rendelőintézettől átkerülő betegeket ugyanazon az ambulancián fogadják, ahol eddig a sajátjaikat. – Eddig az volt a gyakorlat, hogy az urológusok délelőtt itt műtöttek és rendeltek, szabad idejükben, délutánonként pedig a Tisza Lajos körúton. Mostantól viszont a délutáni rendeléseket is itt tudják végezni – mondta Pajor László főigazgató.

Bár a rendelőintézetbe érkező betegeket már két hete a kórházba irányítják, a szakrendelések összevonása csak ma válik hivatalossá, a szerződés aláírásával. Szükség volt ugyanis arra, hogy ne csak a betegeket, hanem az ellátásért járó pénzt, valamint a megnövekvő forgalomhoz szükséges pluszidőt is megkapja a kórház a szakrendelőtől. Ennek hivatalos ügyintézése pedig több időt vett igénybe, mint a változásról szóló tájékoztatók kihelyezése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbúcsúztatták Gregor Józsefet

Több mint másfél ezer ember kísérte tegnap utolsó útjára a szegedi Belvárosi temetőben a múlt héten… Tovább olvasom