Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Összművészeti kínálat a Reökben

Szeged - A kiállítások mellett irodalmi és operaszalon, szobaszínházi előadások, koncertek és kortárs művészeti beszélgetések is várják a közönséget a Reök-palotában kialakított Regionális Összművészeti Központban.
A Szegedi Nemzeti Színház egykori zeneigazgatója, a neves karmester, Pál Tamás a házigazdája a Regionális Összművészeti Központban havonta jelentkező operaszalonnak. Azt ígéri: jelentős személyiségek, izgalmas témák, tartalmas beszélgetések várják a közönséget, s közben jó zenét is lehet hallgatni. Időről időre fiatal tehetségek, elismert énekesek és hangszeres szólisták is közreműködnek. Az első estet csütörtökön tartották, a sorozatban Miklósa Erika, Harazdy Miklós, valamint a Szegedi Nemzeti Színház társulatának és a Fringe Fesztivál felfedezettjeinek meghívását is tervezik.

Ugyancsak havonta jelentkezik az operatörténet-sorozat, a Szegedi Tudományegyetem színház- és drámatudomány szakos hallgatóinak kurzusa, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Az első előadást az opera kezdeteiről jövő kedden 17 órától tartják. A szecessziós palotában a szegedi zeneművészeti kar is bemutatkozási lehetőséget kap: negyedévente egy-egy tanszak oktatói és növendékei lépnek fel – a Goya-kiállítás keretében először a gitár tanszak október 4-én. Vasárnaponként pályakezdő zenészeket hallhatnak az érdeklődők a matinésorozatban, amelyre a belépés díjtalan.

A Kortárs Szeged tárlat egyik kiállítótermébe a kurátor, Nátyi Róbert művészettörténész beszélgetésre invitálja a kiállító csoportokat és a független művészeket. Az alkotás mögül így előléphet az alkotó, az érdeklődők betekintést nyerhetnek egy-egy izgalmas mű keletkezésének történetébe, megismerkedhetnek a művészekkel. Az ingyenes sorozat jövő szerdán 18 órakor indul. Szobaszínházi sorozatot is terveznek, ennek első részeként Podmaniczky Szilárd „leveleit", melyek a REÖK weboldalán, az író blogján olvashatók, Balog József keltette életre. A programokról további információ a www.reok.hu oldalon olvasható az interneten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvkötészeti csoda

A könyvkötészet csodája a százhatvan éve Londonban működő Quaritch Antikvárium katalógusa. Az… Tovább olvasom