Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Ostrom utca - elfelejtve?

Két éve lerakták Tápén az Ostrom utcában a csatornavezetékeket, de a mai napig nem köthettek rá a lakók a rendszerre. A városrész egykori aszfaltozott útja szintén két éve olyan, mintha végigszántották volna a tankok. A kivitelező félreértésről beszél.
A Csurgó család két éve várja, hogy ráköthessen a csatornarendszerre. Fotó: Karnok Csaba
Több mint két évvel ezelőtt már lefektették a csatornavezetékeket Tápén, az Ostrom utcában. Ezzel a lendülettel a házak udvarában is elhelyezték a tisztítóaknákat, de azóta senki nem köthette rá házi szennyvízelvezetőjét. A magas talajvíz miatt Bogos Ferencné havonta 10-12 ezer forintért szippanttatja az emésztőből a szennyvizet.

– Ha a mosógépet beindítjuk kibuggyan a víz az emésztőből – panaszolja Nagy Mariann, aki a többi utcabelihez hasonlóan nem tudja elképzelni, hogy két év alatt miért nem lehetett befejezni a csatornázást. Csurgó László megfigyelte: félévente újra és újra felbontották az utcát, valamit bütyköltek, majd otthagyták a területet.

Az utca néhány száz méteres szakaszán hatalmas a sár, az autók tengelyig merülnek a kátyúkban. A gödrök okozta sérülések miatt két év alatt szinte minden lakónak többször is kellett javíttatni a járművét.

– Öt vagy hat éve egy összegben befizettem a csatorna-hozzájárulási díjat, abban bízva, hogy hamarosan csatornánk lesz. A pénzt valaki használja, a szennyvíz pedig még mindig itt bűzölög az udvari emésztőben – mondja Csurgó László.

Határidők

A szegediek már nagyon várják a csatornarendszer végleges megépülését a városban, mivel rengeteg bosszúságot okozott a szervezetlenség. A Culvert 2003 Konzorcium létesítményvezetője Csepregi András elmondta: az október 20-i határidőt egyetlen kivétellel tartani tudják. Dél-Újszegeden csak november közepére készül el a rendszer.

Csepregi Andrást, a Culvert 2003 Konzorcium létesítményvezetőjét nem lepi meg az Ostrom utcai história. Elismeri, hogy a csatornát tényleg két éve lerakták, de az Ostrom utcai szennyvizet fogadó Honfoglalás úti átemelő csak ez év nyarán készült el.

– Az átemelő átadás utáni ellenőrzésének a kontrollja jelenleg is folyamatban van – állítja a létesítményvezető, aki bevallja: az aszfaltozás véletlenül maradt el. A munkaterületek elhatárolásakor történt félreértés és az útépítők egymásra várnak. Az aszfaltozást hamarosan elvégzik és feltehetően szeptember végén az Ostrom utcaiak is ráköthetnek a csatornarendszerre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől járható a Bakay

Befejeződött a sínfelújítás a szegedi Kelemen utcán, a rakpartot viszont lezárták. Hétfőtől megint… Tovább olvasom