Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Őszi vizsgaszezon

Szegeden összesen hét iskolában kezdődtek meg az őszi érettségi vizsgák. Tegnap magyar nyelv és irodalomból, ma pedig matematikából írásbelizhetnek a diákok.
A három központilag kijelölt intézményen kívül még négy kérvényezte, hogy vizsgáztathasson, így a Déri, a Gábor Dénes és a Vedres szakközépiskolán kívül még a Hanságiban, a Mórában, a Ságváriban és a Tisza Lajos Könnyűipari Szakközépiskolában is tartanak őszi érettségi vizsgákat Szegeden.

A vizsgaszezon hivatalosan már pénteken megkezdődött a nemzetiségi nyelv és irodalommal, de Csongrád megyében ezekből a tárgyakból senki nem érettségizett, így az első megmérettetés a tegnapi magyar nyelv és irodalom vizsga volt. Emelt szintű magyar érettségivel mindössze ketten kísérleteztek az egész régióban. Egy nap több tárgyból is lehet érettségizni. Tegnap délután szakmai előkészítő tárgyakból lehetett dolgozatot írni. Ma reggel matematikából 58-an középszinten írásbeliznek, a délután pedig a földrajzé és az ének-zene érettségié. Szerdán történelemből és kémiából, csütörtökön informatikából, pénteken pedig biológiából lehet maturálni, az ünnepek utáni rövid jövő hét pedig a nyelveké.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen vizsgálták a nőket

Sikeres volt a két egymást követő szombaton tartott rendkívüli mellrákszűrés Szegeden. A Vasas Szent… Tovább olvasom