Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Őszödi beszéd: Szabó Bálint pert vesztett

Szeged - Elmarasztalta Szabó Bálintot hétfőn a a Szegedi Törvényszék: a férfi kijelentésével megsértette a felperes Szili Katalin személyiségi jogait. 1,5 millió forinttal és annak késedelmi kamatával tartozik károkozásért.

Lakatos Péter bíró az ítélet indoklásában kifejtette, Szabó Bálint nyilatkozataiban egyértelműen tényállításról van szó, amelynek az a lényege, hogy Szili Katalin részt vett az őszödi beszéd nyilvánosságra hozatalában, ő volt az egyik kiszivárogtató.

– Az alperes az előadott történetének a valóságát nem tudta bizonyítani – mondta ki hétfőn a Szegedi Törvényszék. Nem mondott igazat, hazudott – „fordította le" ezt újságírói kérdésre Szili Katalin jogi képviselője, Petrik Péter.

A politikusi pályáját fideszes támogatással kezdő, majd szocialista, később DK-s színekben is feltűnt, jelenleg párton kívüli Szabó Bálint 2013 tavaszán jelentette be, tudja, kik szivárogtatták ki az őszödi beszédet. A Heti Válaszban megjelent interjújában keresztneveket közölt, lapunknak nyilatkozva korábban megismételte, 2006 nyarán jelen volt, amikor „Katalin, Imre és Ferenc" a 2009-ben Bolíviában lelőtt Rózsa-Flores Eduardo lakásán közösen meghallgatták a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök őszödi beszédéről készült hangfelvételt.

Bárándy Péter és Szabó Bálint a tárgyaláson. A szerző felvételei
Bárándy Péter és Szabó Bálint a tárgyaláson.
A szerző felvételei

Szili Katalin személyiségi jogi pert indított. Hétfőn a volt honvédelmi minisztert, Szekeres Imrét is meghallgatta a bíróság. – A Szabó Bálint által kitalált történet minden alapot nélkülöz. Nem ismertem Rózsa-Florest, nem találkoztam vele – mondta Szekeres Imre.

A korábban szintén tanúként meghallgatott Baja Ferenc, illetve Szili Katalin ugyancsak határozottan cáfolták Szabó Bálint „történetét", akit a bíróság többször is felszólított, hogy mutassa be azokat a bizonyítékokat, amelyek állítása szerint alátámasztják szavait, ennek azonban nem tett eleget – tudatta Lakatos Péter bíró.

Titkos hangfelvétel
A bíróság épülete előtt Szabó Bálint a sajtómunkásoknak elmondta, fellebbez, és hamis tanúzás miatt büntetőfeljelentést tesz. Csatolni fogja azokat a bizonyítékokat, amelyekről már korábban beszélt: hangfelvétel készült arról, hogy Katalin, Imre és Ferenc Rózsa-Flores Eduardo lakásán közösen meghallgatja az őszödi beszédet. Arról, hogy a személyiségi jogi ügyben is perdöntő felvételt eddig miért nem hozta nyilvánosságra, Szabó azt mondta, bűncselekményt követhet el, ha a titkosszolgálati jelentéseket bemutatja.

A sajtó kereszttüzében a pervesztes
A sajtó kereszttüzében a pervesztes

Korábban írtuk:


Az alperes az előadott történetének a valóságát nem tudta bizonyítani, az alperes megsértette a felperes személyiségi jogait. Valótlan tényállítás került napvilágra – mondta ki elsőfokú ítéletében Lakatos Péter bíró hétfőn a Szegedi Törvényszéken.

A politikusi pályáját a fideszes támogatásával kezdő, majd MSZP-s, később DK-s, jelenleg párton kívüli Szabó Bálint 2013 tavaszán jelentette be, tudja kik szivárogtatták ki az őszödi beszédet. A Heti Válaszban megjelent interjúja miatt Szili Katalin személyiségi jogi pert indított a férfi ellen. A volt honvédelmi minisztert, Szekeres Imrét is meghallgatta a bíróság.

További részletek hamarosan.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kübekháza, a magyar krokettnagyhatalom

Kübekházán alakult meg az ország első krokettklubja. Az angol nyelvterületeken népszerű sportot egyre többen művelik a faluban – egyelőre speciális körülmények között, csináld magad mozgalomban. Tovább olvasom