Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Osztálykirándulásra nyertek a legjobbak a Varga pékség rajzversenyén

Mórahalom - Gyerekeknek rendezett rajzversenyt a kenyér világnapja alkalmából a mórahalmi Varga Pékség. A legjobbak 20 ezer forintot nyertek osztályuknak.
– A kenyér világnapja alkalmából rendeztük meg a versenyt, amire közel hetven alkotás érkezett – mondta Varga Ferenc, a mórahalmi Varga Pékség vezetője a helyi Móra Ferenc Általános Iskola aulájában, ahol kedd délután osztották ki a legjobbaknak járó díjakat. Az ügyvezető az ünnepélyes díjátadó előtt elmondta, nemcsak a városból, hanem annak környékéről, Zákányszékről, Üllésről és Ásotthalomról is érkeztek alkotások.

– Különleges élmény volt válogatni közülük, a kedd délelőtt azzal telt, hogy gyönyörködtünk a képekben a kollégáimmal. A búzaszemtől a kombájnig minden megjelent a képeken, volt, aki egy egykaros dagasztógépet is lerajzolt. Kellemes felüdülést jelentett a válogatás, ami a napi munka rutinját színesítette – magyarázta a pékség vezetője, aki beszédében a diákoknak és a tanároknak is megköszönte a részvételt.
Osztálykirándulásra nyertek a legjobbak a Varga pékség rajzversenyén. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA
Az abszolút első, második és harmadik díj mellett kiosztották többek között a sofőrök, a mintaboltok és a pékek különdíját is. Az első helyezett a környékbeli iskolák közül a zákányszéki iskola csapata, a Móra Ferenc Általános Iskola legjobbjai az 5. b-sek, a Szent László Katolikus Általános Iskola első helyezettjei pedig a második osztályosok lettek, akik mindannyian 20 ezer forintot vehettek át a Varga pékség vezetőjétől. A díjazottak az osztálykirándulásra fordítják majd a nyereményüket.

Az 5. b osztályosok négy napot dolgoztak az alkotásukon. Berkó Gergő és Sárkány Laura elmondta, sógyurmából, kartonpapírból készítették el a Varga Pékség teherautóját, mintaboltját és kis kosarakban a pékség termékeit.

A kenyér világnapja alkalmából hirdetett versenyt a mórahalmi Varga Pékség. A legjobbakat kedden díjazták a helyi általános iskolában, amelynek aulájában az alkotásokat is kiállították. Fotó: Kuklis István

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

100 hektár földet vett a Pick: az ELI és a sztráda között, a Hansával szemben tervezi a zöldmezős beruházást

100 hektár földet vett a Pick: az ELI és a sztráda között, a Hansával szemben tervezi a zöldmezős beruházást
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő árverésén 3,5 milliárd forintért vette a Pick azt a több darabból álló, összesen 100 hektáros telket, amelyen zöldmezős beruházást tervez a Bonafam-csoporthoz tartozó húsipari cég, s ahova legelőször a Maros utcai üzem költözhet ki. Tovább olvasom