Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Ösztön, szenvedély, Fenyő Iván - interjú

Szeged - Fenyő Iván saját bevallása szerint egyszerre ösztönös és racionális, egyensúlyra törekszik, de nem a közepesre. A színésszel a 9 és fél randi szegedi bemutatója után a Belvárosi moziban beszélgettünk.

– A 9 és fél randi szerelmespárja egy író és egy szenvedélyes olvasó. Jól összeillenek, mégis száz perc kell nekik, hogy erre rájöjjenek.
– Korábban az általam játszott Debreczeni Dávid nem megfelelően bánt a Kovács Patrícia által alakított csajjal. Kihasználta és megcsalta, ezért szerintem minden nőben lenne egy természetes védekezés, nem akarna még egyszer sérülni.

– A filmben többféle szerelemdefiníció elhangzik, például az értelemmel kontrollált és a mindent elsöprő. Ön melyikre szavaz?
– Szerintem a kettő keveréke az igazi. Elég ösztönös embernek tartom magam, de elég tudatosnak és racionálisnak is. Az a jó, ha ez a kettő egyensúlyban van.

– Csak a szerelemben?
– Minden értelemben érvényes, hogy a jin-jang, a jó és a rossz, a fekete és a fehér kiegyenlíti egymást. Az élet minden területére kell valamilyen egyensúly, ami – azt hiszem – nem azonos az arany középúttal, mert az lehet talán unalmas vagy langyos. Nem ilyennek kell lenni, hanem nagyon erősen tudatosnak, racionálisnak, máskor pedig nagyon erősen ösztönösnek és szenvedélyesnek.

Fenyő Iván. Fotó: Segesvári Csaba

– A romantikus vígjátékban a vicces vagy az érzelmes szálat szereti jobban?
– Nem különböztetem meg a kategóriákat, nem műfaj szerint választok. Színész vagyok, az a szerep, ami számomra kihívást jelent, ami felkelti az érdeklődésemet, azt eljátszom a műfajtól függetlenül.

– Debreczeni Dávid karakterében mi keltette fel az érdeklődését?
– Hogy egy ember, aki letért a helyes útról, és kicsit elveszett, hogyan talál újra önmagára.

– A filmben ön kérdezi az egyik partnerétől, most én: sokat randizik?
– A magánéletembe nem engedek betekintést.

– A bemutatót Valentin-nap környékére időzítették, ön ünnepli?
– Nem különösebben. Nem tartom olyan jelentősnek, mint az év többi ünnepét. A karácsony például azért fontos, mert együtt van a család. Erre ritkán adódik alkalom, ilyenkor összegyűlünk, beszélgetünk. A család nálam első helyen áll, kell, hogy az embernek legyen egy biztos háttere.

– Hol tart a karrierje? Elégedett vele?
– Sosem vagyok maradéktalanul elégedett, folyamatosan keresem a kihívásokat. Azt hiszem, remekül gyakorlom az önkritikát, és jól viselem a kritikát. Igyekszem magamból minél több színt megmutatni, próbálok az embereknek egyre inkább adni valamit. Olyat nyújtani, amin szórakozhatnak vagy elgondolkodhatnak.

Olvasóink írták

  • 2. () 2008. október 31. 12:34
    „jó gázvagy ha nemtudod ki...”
  • 1. Joska 2008. február 13. 20:35
    „Ki a tököm az a Fenyő Iván? És mit érdekeljen engem, hogy egy ZS kategóriás nyálnak a főszereplője mit gondol az egyes ünnepekről?
    Kicsit emelni kéne már a színvonalat, kedves DM!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglátta Szandrát a látnok

Szeged - Két napra eltűnt egy tizenhét éves diáklány Szegeden. A család a rendőrséghez fordult, de időközben látnoki segítséget is kértek. Tovább olvasom