Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Ösztöndíj a General Electricnél

Szeged - „Az oktatás célja nem az, hogy befejezett tudást adjon, hanem az, hogy szilárd alapot teremtsen a továbbhaladásra" – Öveges József e bölcsességét a General Electricnél (GE) is megszívlelik: a vállalat egészségügyi informatikai üzletága egy ösztöndíjprogram keretében immáron két éve von be kiváló felkészültségű egyetemi hallgatókat innovációs projektjeibe.
A GE Healthcare (GEHC) a Budaörsön felépített, közel 450 főt foglalkoztató telephelyének kialakítása után, következő beruházásként 2007-ben K+F irodát nyitott Szegeden. Az iroda kutatási irányultsága és a Szegedi Tudományegyetem közelsége remek alkalmat ad arra, hogy egyetemisták is betekintést nyerjenek a GEHC innovációs projektjeibe. Az orvosi műszerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó cég több diákprogramot is szervezett már, amelyek keretében tehetséges hallgatókat támogat ösztöndíjjal. 2005-ben alapító ipari tagként vett részt a Dél-alföldi Élet és Anyagtudományi Kooperációs Központ létrehozásában, ahol szintén alkalmat teremtett a hallgatóknak, hogy a betegségek felismerésének lehetőségét szélesítő, a képi diagnosztika javítását célzó fejlesztésekben részt vegyenek.

A két éve működő, országszerte meghirdetett Öveges ösztöndíjprogram révén eddig 20 diáknak volt alkalma, hogy versenyképes ösztöndíj mellett egy hónapot töltsön nyári szakmai gyakorlaton a GEHC budaörsi vagy szegedi telephelyén. A nyár folyamán legjobban teljesítő diákok ősztől részt vehetnek egy innovációs projekt kifejlesztésében. A kiemelkedő ösztöndíj mellett arra is lehetőségük van, hogy választott GE-s témájukban szakdolgozatot írjanak.

Az ösztöndíjprogram keretében a cég rendszeresen támogat szegedi hallgatókat is. 2006-ban Utassy Zsófia, 2007-ben pedig Angyal Péter és Budai Attila nyert ösztöndíjat a szegedi egyetemről, és a felajánlott projektek közül az érdeklődésüknek megfelelő területen fejleszthették tudásukat, és írhatták meg szakdolgozatukat. Idén újabb szegedi hallgató, a programtervező matematikus Tornai Edit kapcsolódhat be a GE újításainak létrehozásába. Edit különböző típusú orvosi képek (röntgen, mágneses rezonancia, komputertomográf) fúziójához és megjelenítéséhez fejleszt felhasználóbarát alkalmazásokat, melyeket erek vizsgálatára alkalmas röntgenberendezésbe integrálnak majd.

A vállalat nem titkolt célja, hogy a közreműködő, legjobb képességű hallgatóknak – szakdolgozatuk elkészülte után – szoftverfejlesztői pozíciót ajánljon fel budaörsi vagy szegedi telephelyén. Bővebb információ a gekarrier.hu weboldalon található.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vaszy-emlékkoncert

Szeged - A szegedi nagy árvíz 100. évfordulóján, 1979. március 12-én, a Falstaff próbáján, vezénylés… Tovább olvasom