Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Oszvald Marika az operett-operagálán

Szeged - Népszerű opera- és operett-slágerekre, fénnyel festett dómra és sztárokra számíthatnak a szabadtéri gálájának nézői. Az operettsztárok mellett Miklósa Erika operadívát is láthatják a csillagfényes színpadon.
Oszvald Marika is fellép a Szegedi Szabadtéri Játékok operett-operagáláján, amelyen hazánk népszerű operettsztárjai kalandoznak egy számukra szinte ismeretlen terepre: az operadallamok világába.

– Alkatomhoz illő dalokat fogok énekelni, nem drámai áriákat – mondja a művésznő, aki a közönség szeretetét nemcsak elbűvölő hangjával, de vérbeli komika alkatával, színpadon hányt cigánykerekeivel vívta ki. – Igazi szórakoztató előadásban lesz részük. Az operett ugyanolyan magas zenei műveltséget igényel, mint az opera, ugyanolyan nehéz énekelni. Vígoperákban voltak már szerepeim.

Oszvald Marika
Oszvald Marika

A szabadtéri sem ismeretlen Oszvald Marikának – hiszen játszott már itt többek közt Kacsoh Pongrác János vitézében –, ám már régen lépett fel Szegeden. – Azért igazán szerethető ez a város, mert az ember itt nagyon érzi a kultúrát, sugárzik belőle a szellem.

 Közönségtalálkozó az Übün

A Maladype Színház társulatával beszélgethet a közönség az Übü király április 19-i előadása után, este fél 9-től a REÖK-ben. A rendező, Balázs Zoltán és a színészek azokat is várják, akik nem jutottak be az Übüre, de látták a társulat előző két REÖK-beli produkcióját vagy egyszerűen csak kíváncsiak hazánk egyik legjelentősebb független színházának munkamódszerére, az alkotók gondolataira, vagy megosztanák érzéseiket és véleményüket az előadások kapcsán a Maladype-pel. A részvétel ingyenes.

A gála sztárvendége nemzetközileg ismert operadívánk, Miklósa Erika lesz. A hagyományos koncertkeretektől eltérően, szcenírozottan kerül színre a produkció, amelyben Oszvald Marika mellett a Budapesti Operettszínház más művészei is közreműködnek, így Kállay Bori, Fischl Mónika, Csere László vagy épp Peller Károly.

Béres Attila rendező speciális fényfestést álmodott a dómra, így egy soha nem látott show idézi majd a klasszikus dallamok hangulatát: olyan népszerű melódiák hangoznak majd el, mint a Csárdáskirálynő, A víg özvegy, Bánk bán, Traviata, Varázsfuvola vagy a Parasztbecsület részletei.

A Pécs 2010 – Európa Kulturális Fővárosa programsorozathoz kapcsolódó produkcióra – amelyet július 24-én láthatnak a nézők – a jegyek már kaphatók a szabadtéri REÖK-ben található jegyirodájában, ahol akár üdülési csekket is beválthatnak az érdeklődők, valamint a jegyrendeles@szegediszabadteri.hu e-mail címen.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Novák Péter zöldként él

Novák Péter ˝zöld˝ életmódra tért át, előadást tart a civil kurázsiról, kisfiát is a környezet védelmére neveli. Jelenleg a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásaira készül. Tovább olvasom