Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Öt bemutató idén a Dóm téren - a jegyek harmada már elkelt

Szeged - Három helyszínen, július 3-a és augusztus 22-e között rendezik idén a Szegedi Szabadtéri Játékokat. A Dóm téren öt darabot mutatnak be, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon pedig három produkciót lehet majd megnézni.
A Regionális Összművészeti Központban (REÖK) három kiállítást rendeznek - mondta el hétfőn Budapesten Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója. Tavaly 70 ezer látogatójuk volt, és idén is legalább ennyi érdeklődőre számítanak. A jegyek harmada már elkelt - tette hozzá.

Lehár Ferenc operettjével, a Cigányszerelemmel indul az idei évad a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Július 3-án, 4-én, 10-én és 11-én lehet majd megnézni a Dóm téren, Béres Attila rendezésében. Frankó Tünde, Kiss B. Attila, Bodrogi Gyula, Rácz Rita, Molnár Piroska, Kovács Patrícia, Stohl András, Vadász Zsolt, Gesztesi Károly és Hollósi Frigyes játszik majd benne.

Vendégprodukcióval is várják az érdeklődőket. A kortárs balett nagy alakjának, a 2007-ben elhunyt Maurice Béjart-nak legsikeresebb koreográfiáiból nyújt ízelítőt a Béjart Ballett Lausanne. A Szerelemtánc című darabot két alkalommal mutatják majd be: július 17-én és 18-án.

A tavalyi év sikerprodukciói közül idén is műsorra tűzik Puccini Turandotját, ezúttal azonban nem magyar, hanem olasz nyelven adják elő az operát. Július 24-én és 25-én lehet majd megnézni. Kesselyák Gergely, a szabadtéri játékok művészeti vezetője rendezi és vezényli. Liu szerepét Rost Andrea alakítja.

Szintén újrázik az István, a király is. A tavalyi sikeren felbuzdulva július 31-én és augusztus 1-jén állítják színpadra a rockoperát a Dóm téren.

11 év elteltével visszatér Szegedre az Elizabeth is. A musicalt Kerényi Miklós Gábor rendezésében, a Budapesti Operettszínház társulatának előadásában lehet megnézni augusztus 15-én, 16-án, 20-án, 21-én és 22-én. Ezzel zárulnak a szabadtéri játékok a Dóm téren.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpad lesz a prózai előadások helyszíne. Idén a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház legendás előadását, a Vidnyánszky Attila rendezésében, Boccaccio Dekameron című művéből színre vitt Sólyompecsenyét láthatják a nézők, augusztus 7-én és 8-án. Két másik darabot is bemutatnak majd, de azt még nem tudni, hogy melyeket.

A Regionális Összművészeti Központban három kiállítást tartanak a Szegedi Szabadtéri Játékokhoz kapcsolódva. Bátyai Edina elmondta, hogy sikeres volt az a tavalyi kezdeményezésük, hogy azok, akik jegyet vettek az előadásokra, ingyen megnézhették a REÖK kiállításait is.

Tavaly 70 ezer látogatójuk volt, és idén is legalább ennyi érdeklődőre számítanak - mondta el Bátyai Edina. Hozzátette, hogy a jegyek harmada már elkelt.

További részleteket a szegediszabadteri.hu internetes oldalon lehet találni.

Olvasóink írták

  • 1. gyarmati_nő 2009. február 24. 20:33
    „Ja, persze...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amikor eljön a kegyes halál

Szeged - Összetett és nehéz kérdés, de kategorikusan nem utasítható el az eutanázia – vallja… Tovább olvasom