Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Öt jelölt indul majd Szatymazon

Sorozatunkban a Szeged környéki kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője? – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Szatymazon.
Szatymazon öt polgármesterjelölt közül választhatnak október elsején. Mindannyian függetlenek és ismertek.

Fülöp Zoltán Miklóst már többször megfenyegették, de ez sem riasztja vissza attól, hogy négy év után ismét induljon polgármesterjelöltként az őszi önkormányzati választáson. Fülöp úgy gondolja, hogy az öt jelölt közül ő az egyetlen, aki nem ígérget, hanem valóban cselekszik. A közeljövőben szeretné rendbe tenni az iskola és az óvoda környékét, valamint építene egy kerékpárutat, amely a templomot és a temetőt kötné össze.

Gyömbér László polgármester a következő négy évben is szeretné folytatni munkáját. A legfontosabb szerinte a szennyvízhálózat kiépítése, valamint, hogy végre minden út és utca aszfaltozott legyen. A faluban dísznövényeket és útbaigazító táblákat szeretne. Már felvette a kapcsolatot különböző cégekkel, a közeljövőben új munkahelyek létesülhetnek.

Kormányos László Péter alpolgármester úgy gondolja, polgármesterként még többet tudna tenni. Szerinte sok beruházás a pályázatokon múlik, ezért mindenképpen létrehozna egy pályázatíró testületet. Hatékonyabban szervezné meg a belvíz elleni védekezést, és elvégezné a közintézmények szükséges felújításait.

Kónya László képviselőként látta, hogy mire van szükségük a szatymaziaknak. Szerinte a legtöbb intézkedés nem is kerül sokba, csak jól kell szervezni. Minden korosztálynak igyekszik segíteni. Elsősorban az utak állapotán javítana, valamint létrehozna egy település-karbantartó egyesületet, ami folyamatosan ügyelne az utak és a vízelvezető árkok állapotára. Irtaná a parlagfüvet is.

Mákos Istvánné 1992 óta dolgozik jegyzőként az önkormányzatnál. Számos elképzelése van, amit polgármesterként szeretne megvalósítani. Tervezi például, hogy a fiatalokat letelepedési támogatásban részesíti, iskolai buszjáratot szervezne a külterületen élő gyerekeknek. Kialakítaná a helyi szakorvosi rendelést, és meghosszabbítaná a gyógyszertári ügyeletet.

Gy. N.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választási ígéretek színesben és fekete-fehérben

Szeged a jövő városa! Polgármester A-tól Z-ig. Ébresztő, Szeged! E címekkel jelentettek meg… Tovább olvasom