Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Öt locsolókölnit teszteltek kérésünkre a szegediek

Tetű elleni hajszesznek gondolták tesztalanyaink az egyik húsvéti locsolókölnit. A szegediekkel ötféle terméket szagoltattunk meg, az értékelés szerint az egyik valóban emlékeztet illatszerre.
Taslifüles – mutatott egy kislány a vesszőből font húsvéti nyúlra a Dugonics téri vásárban. Tasli, füles – gondolják a nagylányok, amikor az ünnepre hivatkozva pacsulival öntözik őket. Persze kölniből is van rossz, és még rosszabb. A kétszáz forint körüli változatokat, kérésünkre, az utca embere tesztelte. Az öt darab flakonból kettőt a Mars téri piacon vettünk. Az egyik Tapsi füles márkájú, a másikon nem volt sem név, sem címke, de a nőnemű eladó szerint kellemes illatú. A nemes egyszerűséggel Locsoló kölninek kereszteltet egy drogériában, az Éden fantázianevűt (a gyártó szándéka szerint ibolyaillatút) egy multiban vásároltuk. Az Alba Regia kölnivizet (összetétel: alkohol, víz, illat) egy belvárosi élelmiszerboltban szereztük. Az árát ez érte meg legjobban, mert ha húsvét után marad belőle, önvédelmi fegyverként tovább értékesíthető.

Az Éden és a Locsoló kölni vécétisztítóra, a Tapsi füles ablakpucolóra emlékeztette a Dugonics téri szökőkútnál sziesztázó Grétit, Anettet, Zsófit, Barbit és Krisztit. A legjobb a névtelen, a lányok szerint egyedül ez hasonlít kölnire. Az Alba Regiáról azt mondták: igazából nem is illatszer, hanem tetű elleni hajszesz.

A Locsoló kölni Olasz Bianka és Nagy Zita szerint is vécétisztító szagú. A Tapsi füles érdekes asszociációt váltott ki belőlük: olyan, mint a PEZ cukorkában a tartósítószer. Az Alba Regia körömlakklemosó vagy kullancsirtó. Az Éden jó, mert gyenge, a lányok ennek ellenére nem díjaznák, ha ezzel öntöznék őket.

– Apa viccből meglocsol, aztán kihúzzuk a csengőt – vázolta a hétfői programot Bianka, akinek leginkább a részegen érkező, az illatszert nagy lendülettel öntő locsolkodókkal szemben vannak ellenérzései. A lányokkal kölcsönösen azzal búcsúztunk: reméljük, hétfőn egyikünk sem találkozik az öt kis flakon valamelyikével.

A készletet nevelő célzattal fiúkkal is megszagoltattuk, hátha az élmény után kíméletesebben adagolják az illatszert. Tóth Ferenc és Tóth Gábor a névtelent és az Édent találta a legelviselhetőbbnek, a legbüdösebb szerintük is az Alba Regia. A teszt utáni beszélgetés így zajlott.
– Mentek locsolkodni?
– Kéne.
– Ezek közül melyikkel locsolnátok meg a lányokat?
– A legbüdösebbel. De lehet, hogy inkább szódával.

A nevelő célzat tehát hiába volt, bár a fiúk valami empátiát mégis mutattak: sajnáltak, amiért az erősen illatozó flakonokat vissza kellett pakolnom a táskámba. Kiderült: a srácok idén nem vásárolnak kölnit, mert még van a tavalyiból. Ferenc egyébként öt éve már ugyanazzal locsol: anyukája egyik parfümjével.

Egyenbűz

A 70-es, 80-as évek népszerű Krasznaja Moszkva kölnijét nem tudtuk tegnap beszerezni. – A legjobb az volt benne, hogy mindenki ezzel locsolt, így nem keveredett a többféle büdös – mondta a hírhedt illatszerről egy szegedi nő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódnak az újszegedi betörések

Újabb újszegedi ingatlanba törtek be szerdán délelőtt. A tolvajok ezúttal Kancsár József színművész… Tovább olvasom