Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Öt mentővel kevesebb a megyében

Általánosan tízszázalékos létszámleépítés várható az Országos Mentőszolgálatnál. Csongrád megyében az állománynak a tervezet szerint ez mindössze a két százalékát érinti – tudtuk meg Simon Mariannától, a szolgálat regionális vezetőjétől.
Kevesebb autó, kevesebb sofőr. Elkezdődött a leépítés a mentőszolgálatnál Fotó: Frank Yvette
Komolyabb leépítés vár a gépjárműparkra, hiszen a szállítások várható csökkentése miatt a régióban a jelenlegi 126 mentőgépkocsi helyett csak 108 működhet, Csongrád megyében öt járművel lesz kevesebb: egy-egy mentőautót kell leadnia Csongrádnak, Makónak és Kisteleknek, míg Szegeden a rendelkezés két kocsit érint.

Az esetleges létszámleépítés a mentőgépkocsi-vezetőket, mentőápolókat és az adminisztratív munkaköröket érintheti, de orvost és mentőtisztet nem bocsátanak el. A betegszállítást végzők terhei némileg nőnek majd, hiszen az itt dolgozó kocsik számát kényszerül a szolgálat csökkenteni – a szolgálat ezért kéri az orvosokat, hogy csak a lehető legindokoltabb esetben vegyék igénybe a betegszállításokhoz a mentőautókat. A szegedi központ egyébként már egy éve átállt a régiós szervezettségre, és valószínű, hogy újabb átszervezésre nem kerül sor – a régiós központ Szeged marad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A határok félig leomlottak

Tegnap „akadálymentesítették" az átkelést Horgoson, vagyis az országhatár szerb oldalán. A már… Tovább olvasom