Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Ötletek a Föld megmentésére: tablók a vadasparkban

Szeged - Az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola 4. c osztályosainak környezetvédelmi tablókiállításával nyitotta meg szombaton hivatalosan a Föld heti programsorozatát a Szegedi Vadaspark.
A "Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan!" szlogen jegyében a legégetőbb környezetvédelmi problémákra hívják fel a figyelmet a vadaspark oktatási centrumában kiállított 12 tablóval a tízéves gyerekek, így az éghajlatváltozásra és üvegházhatásra, valamint a hulladékkezelésre. De apróbb ötleteket is adnak a látogatóknak, bemutatják például, hogyan működik egy ökoház, és arra is választ kaphat az érdeklődő, miért környezetbarát a napkollektor és a hőszivattyú. Az osztály két csapata – Levelibékák és Rétisasok – által készített tablókat az elmúlt hetekben bemutatták a megyeházán, az Ady téri könyvtárban és lapunk Kölcsey utcai ügyfélszolgálatán is.

Fotó: delmagyar.hu
Fotó: delmagyar.hu

A vadasparkban április 26-áig látható a kiállítás. Ekkor nagyszabású családi nappal zárul a Föld heti program a parkban. A gyerekek tárlatát a Hulladék Munkaszövetség vándorkiállítása is színesíti, melyen olyan tárgyakat mutatnak be a zenélő gyertyától az illatos gyurmán és eldobható vízalatti fényképezőgépen át a szempilla-göndörítőig, amelyek feleslegesek és elkészítésükkel csak szennyezik a környezetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 100 tő vadkendert találtak egy ópusztaszeri tanyán

Ópusztaszer - A tanyához lakossági bejelentés alapján jutottak el a nyomozók, ahol műanyag… Tovább olvasom