Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Otthonunk biztonsága

A hivatalos adatok évről évre arról szólnak, hogy a lakásbetörések száma folyamatosan csökken. Gyanítható azonban, hogy nem a bűnelkövetések, hanem a bejelentések száma esett vissza az utóbbi időszakban; van, akinél többször is „tiszteletüket teszik", mégsem értesíti erről az illetékes szerveket.
A hivatalos adatok évről évre arról szólnak, hogy a lakásbetörések száma folyamatosan csökken. Gyanítható azonban, hogy nem a bűnelkövetések, hanem a bejelentések száma esett vissza az utóbbi időszakban; van, akinél többször is „tiszteletüket teszik", mégsem értesíti erről az illetékes szerveket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a lakásbetörések döntő többségét a nyílászárók – ajtók, ablakok – feltörésével, erőszakos kinyitásával követik el. A faláttörés, tetőbontás stb. nagyon ritka, lakásbetörésre nem jellemző. Éppen ezért a nyílászárok biztonságát kell alaposan szemügyre venni; az ablakokat és elsősorban a bejárati ajtót.

Lakásunk, környezetünk biztonságáért mi vagyunk a felelősek: értékeinket senki más nem képes megvédeni. Ebben lehet segítségünkre a vasárnap este 7 órakor a Telin Televízió képernyőjén jelentkező Negyedik Dimenzió magazin, amelyből kiderül, mit tehetünk, hogy otthonunkat biztonságban tudhassuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dobson itt és ott

Hétezer kilométert autózott április eleje óta Dobson Tibor az árvízi védekezés kapcsán. Az Országos… Tovább olvasom