Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Óvatos duhajok zengő ultijai és dörgő kontrái

A nemzeti ultibajnokság részeként Szegeden a Gól Büfében tartották a Szabad Föld Nemzeti Ultibajnokság Szegedi Regionális Fordulója a Szegedi Vándorkupáért egyéni ultiversenyét. Az Etelka soron blattolókból és kibicekből sem volt hiány.
Ultibajnokság a szegedi Gól Büfében (Fotó: Frank Yvette)
Szombaton délelőtt kilenckor telt ház volt a szegedi Gól Büfében. Azonban a benn lévők most nem sörözni tértek be a stadion melletti vendéglátó helyiségbe. Az asztalokon sorszámok, kártyapaklik és jegyzőkönyvek sorakoztak. Itt tartották ugyanis a nemzeti ultibajnokság szegedi fordulóját.

Török László, a verseny szervezője a csata presztízsét emelendő egy vándorkupát alapított, amelyet első alkalommal lehetett elnyerni a Tisza-parti viadalon.


Az erőnyerő

A mezőny egyik legfiatalabb játékosa a debreceni Szilágyi Leó volt. A 15 éves fiatalember édesapjától leste el játék fortélyait, s azóta, két éve, az internet segítségével gyakorol. Osztálytársai, barátai ugyanis egyáltalán nem ismerik ezt a játékot. – Örülök, hogy máris van négy pontom, bár jobb lett volna játékkal megszerezni ezt. Így most csak kibicelek, és várom a következő fordulót.

– A mai versenyen bárki elindulhatott. Az ezer forintos nevezési díj fejében A versenyzők gyakorlatilag lefedik Kelet-Magyarországot, hiszen Debrecenből, Szolnokról, Martfűről, Törökszentmiklósról is érkeztek. A megyét a szegediek mellett Makóról, Ambrózfalváról és Mórahalomról érkezett ultisok képviselik – tájékoztatta lapunkat a szervező, aki e néhány mondat után ki is sorsolta az asztalokat, hogy mihamarabb kezdetét vehesse a verseny. Az asztaloknál 40 perc volt a szintidő ezalatt kellett lejátszani a partikat. Végül 49-en ültek le játszani.
– Közepes volt az első kör, nem is nagyon mertünk kockáztatni. Nagyon messze még a vége, sok partit kell még lejátszani – értékelt a tízes asztalnál játszó makói Gucsányi Mihály. – Óvatos duhaj voltam, így második lettem. Egy betli volt a legnagyobb bemondás, amit a társammal megbuktattunk. Sajnos nem mertem kontrázni.


Eredmények

A Szabad Föld Nemzeti Ultibajnokság Szegedi Regionális Fordulója a Szegedi Vándorkupáért eredménye:
1. Kovács Sándor Debrecen
2. Gucsányi Mihály Makó
3. Oláh József Martfű
4. Fábián József, Szolnok
5. Opauszki János Békéscsaba
6. Habdza Pál Konodros.

A legjobb szegedi Flaisz károly 7. lett. A legtöbb pontot 3370 pontot Gucsányi Mihály nyerte.

Annál nagyobb partikat játszottak a szomszédos kilences asztalnál. A legnagyobb játékot, egy piros 20-100 ultit, a debreceni Kovács Sándor mondta be, ám sikeres lejátszása ellenére is csak a második helyet tudta megszerezni. – Nagyon nagy partikat játszottunk. Ahhoz, hogy sikeresen is szerepeljünk ki is kell hozni a maximumot a lapunkból. Az első két-három osztásban még óvatosak voltunk, ám onnantól kezdve felgyorsultak az események. Szolid partik érzésem szerint nem voltak, de igazán nagy játék sem alakulhatott ki. Nagyon élveztem a játékot – értékelte az első fordulót a debreceni versenyző.
– Az utolsó partiban egy piros 40-100-zal dőlt el minden, szerencsére az én javamra. Addig borzasztóan szoros volt, mindenkinek nulla pont környékén volt a pontszáma. Jó talont kaptam, így egy percig nem gondolkoztam azon, mit kell mondanom. Nem is volt kérdés a parti kimenetele.

Amikor ennyire szoros az állás, akkor egy ilyen viszonylag kis pontértékű játékkal is eldőlhet a csata. Ezek az igazán izgalmas helyzetek. Nagyon készültem erre a versenyre. Tegnap már kilenc órakor lefeküdtem, mondtam a kedvesemnek, hogy most aludnom kell, s lám eddig meghozta a sikert az „edzőtábor" – számolt be hatalmas lelkesedéssel asztalának játékmenetéről és a felkészüléséről a debreceni Makó István.

(Vasárnapi Délmagyarország)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre kezdődhet az újszegedi bevásárlóközpont építése

Több tervváltozatot is bemutatott a városházán az újszegedi bevásárlóközpontot építő cég. Ezek… Tovább olvasom