Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Ovisok tárlaton

Szeged - A legkisebbekkel is megismerteti a művészetet négy hónapja a REÖK, hiszen több mint 1300 szegedi óvodás látogatta meg kiállításait az ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozásokon.
– Fontosnak tartom a gyerekek művészetekre való nevelését. Már egészen kis korukban kötelező lenne kulturális programokra vinni őket, csak így szokhatnak hozzá és kedvelhetik meg – mondta Bátyai Edina, a REÖK-öt működtető Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója. A csöppségeknek szóló foglalkozások legfőbb célja, hogy a gyerekeket bevezesse ebbe a varázslatos világba. Ale Ildikó képzőművészeti múzeumpedagógus miután a Reök-palota bemutatásával ráhangolja a gyerekeket a foglalkozásra, a kiállítótermekben egyszerű, könnyen befogadható képelemzésekre helyezi a hangsúlyt. Emellett megismerteti őket a festészeti műfajokkal és technikákkal is.

Múzeumpedagógiai foglalkozásokon csodálkoznak rá az óvodások a művészetre a REÖK-ben. Fotó: DM/DV
Múzeumpedagógiai foglalkozásokon csodálkoznak rá az óvodások a művészetre a REÖK-ben.
Fotó: DM/DV

A cél alapvetően az, hogy felébredjen a kicsikben az érzékenység a művészetek iránt, formálódjon az ízlésük, mindemellett pedig kialakuljon bennük a tárlatlátogatás kultúrája. A foglalkozások végén a program rajzos részeként egy kiválasztott képet gondolhatnak tovább minőségi eszközök segítségével a művészpalánták. A gyerekek rajzait a REÖK hamarosan egy minikiállítás keretében tervezi bemutatni. A REÖK Gyerök Körön pedig az óvodásoktól a felső tagozatosokig várják az egyéni érdeklődőket, ők rajzos ötleteikkel kapcsolódhatnak kedvenc képeikhez.

Olvasóink írták

  • 1. tol 2011. március 20. 10:40
    „rendkívül lelkes óvónéni! Sok boldogságot még a gyermekek nevelésében!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetségek a főzésben

Szeged - Gasztronómia máshogy. Főzőversenyen mérték össze tehetségüket a Szegedi Kereskedelmi,… Tovább olvasom