Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Óvodavég

Szeged - Nem szeretnék, ha a szülők és gyerekeik Botka László politikai játékának részévé válnának és így további kellemetlenségeknek tennék ki magukat – közölte Hüvös László, a szegedi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője.
Nem szeretnék, ha a szülők és gyerekeik Botka László politikai játékának részévé válnának és így további kellemetlenségeknek tennék ki magukat – közölte Hüvös László, a szegedi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője a KDNP frakcióval együtt tegnap megtartott, ismét a Deák Ferenc utcai óvoda ügyével foglalkozó sajtótájékoztatón.

Ezért azt javasolják a Deák Ferenc utcai óvodába járó gyermekek szüleinek, hogy maguk és gyermekeik védelme érdekében fogadják el, hogy a gyerekeik más szegedi óvodákba járnak. Pénteken levelet kaptak a korábban a Deák Ferenc utcai intézménybe járt gyerekek szülei az óvodák igazgatóságától, hogy nyilatkozzanak: elfogadják, vagy nem a gyerekek új óvodáit. A levélből kitetszik: ha nem fogadják el, a város újra megnyitja a Deák Ferenc utcai intézményt a fűtésbajok orvoslása után, de jövő májusban ismét a bezárásáról kell dönteni a közgyűlésben – a hiányzó udvar miatt.

Hüvös László szerint a név szerint nyilatkozó szülőket hátrány érheti, ha azt írják a papírra, hogy nem fogadják el az új óvodát – ezért kérték őket az ellenkezőjére.

Mint ismert, az ellenzéki frakciók követelésére rendkívüli közgyűlést hívott össze Botka László szegedi polgármester az óvoda ügyében, amely december 14-én, a „rendes" közgyűlés után lesz. Az ellenzék szerint túl későn; már november 29-re lehetett és kellett volna összehívni a rendkívüli testületi ülést, akkor még meg lehetett volna menteni a belvárosi óvodát. A Fidesz és a KDNP álláspontja szerint a történtekért Botka Lászlót terheli a felelősség – jelentették be tegnap.

Karácsonyi ajándékosztás 4 repülőjegy vár Önre!

Olvasóink írták

  • 2. Megmondó 2007. december 10. 12:16
    „te nem vagy normális”
  • 1. tomjank1 2007. december 10. 11:04
    „Akik játékszerként - politikai ambícióik kiélése érdekében - használták fel a szülőket és gyerekeiket, azok a FIDESZ politikusai. Primitív, és manipulatív a gyerekeket a politikai küzdőtérre ( közgyűlés ) bevinni, és aktív résztvevőként aposztrofálni.

    Minősíti Őket, és módszereiket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Ligetfürdőért demonstráltak Újszegeden

Szeged - Bodó Imre fideszes parlamenti képviselő arról biztosította a tüntetőket, hogy az… Tovább olvasom