Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Óz és operett a XI. Szegedi Várjátékokon

A Szegedi Pinceszínház társulata június 27. és július 28. között rendezi meg a XI. Szegedi Várjátékok programsorozatát.
A nyitónapokon, június 27-től 30-ig a hagyományokhoz hűen a gyermekeknek kedveznek, lesz városi körút lovas szekérrel, nép játszótér 40 féle játékkal, újdonságként 30 darab ügyességi játékot is hoznak – közölte az egyik szervező, Kancsár Orsolya a fesztivál keddi sajtótájékoztatóján. Az Óz, a nagy varázsló! című mesemusical premierjét június 27-én 18 órától tartják. Már zajlanak az előadás próbái, a rendező Janik László, a főszereplőt, Dorkát a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola diákja, Tari Stefánia alakítja. A délelőtti gyermekelőadások után lufishow és mesejáték szórakoztatja a fiatalokat, a délutáni produkciókat megelőzően kung fu bemutatót láthatnak.

Színházi tábort is tartanak a várjátékokon június 24. és július 26. között öt turnusban, mintegy 120 általános és középiskolás diák részvételével. A TÁMOP 3.2.13-12/1-2012-0187 pályázatban nyert forrásból valósítják meg az ingyenes tábort, amelynek vendége Farkasházi Réka és Farkasházi István drámapedagógus, valamint Papp Janó jelmeztervező. Az első turnusra a jelentkezés lezárult, a többire július 3-ig lehet jelentkezni a Pinceszínház titkárságán (Dugonics tér 2., e-mail: titkarsag.pincesz@invitel.hu). A résztvevők közül sokan fellépnek majd az Óz, a nagy varázsló!-ban.

Összesen nyolc gyermekelőadást visznek színpadra, de természetesen a felnőttekre is gondoltak: Egressy Zoltán 4x100 című darabját az Eötvös József Gimnázium tanulói adják elő július 4-én. A Pinceszínház csapata az Imádok férjhez menni című zenés komédiát játssza Megyeri Zoltán rendezésében július 19-től 21-ig, majd július 26-tól 28-ig. Nyáresti operett kavalkád várja a könnyedebb műfaj szerelmeseit július 5. és 7. között a főbb szerepekben Oszvald Marikával, Szendy Szilviával, Jantyik Csabával és Peller Károllyal. A részletes program a www.szegedivarjatekok.hu internetes oldalon olvasható.

Olvasóink írták

  • 2. TELSTAR 2013. június 18. 21:38
    „Már megijedtem, hogy Ózd...”
  • 1. IVY 2013. június 18. 14:17
    „Jól látom, hogy az idei felnőtt műsorok megegyeznek a tavalyival???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Híres énekesnőnek készül Flóra

Szombaton még holtversenyben az első helyen állt, de végül nem a szegedi kislány nyerte meg Az ének iskoláját. Tovább olvasom