Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Pacalt reggelizett a színművész: Jakab Tamással ettük végig a Mars téri piacot - videó, galéria

Pacalt reggelizett a színművész: Jakab Tamással ettük végig a Mars téri piacot - videó, galéria
Szeged - A jól megszokott sült kolbász, sült hal és lángos mellett már magyaros és kínai egytálételeket is kínálnak a Mars téri piacon, ahol Jakab Tamás Jászai Mari-díjas színművésszel tartottunk kóstolót.
– A parasztos, hagyományos ételeket szeretem, például a lángost és a hagymás vért – mondta Jakab Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház művésze. A Jászai Mari-díjas színművészt arra kértük, kóstolja velünk végig a Mars téri piac ételkínálatát. A nagycsarnokban a Brassói melegétel standjánál olyan „kímélő", reggeli ételeket kínálnak, mint a pacal, töltött káposzta és a babgulyás.

– A pacalra nagyon finnyás vagyok, de ez remek. Jó, hogy csülköt is főztek bele – értékelte az ételt. Az Irén csarnokban gasztronómiai kavalkád fogadja az embert. – Ritkán eszek kínai kaját, nem az én ízvilágom – árulta el a színművész, majd megosztotta velünk pekingi kalandját, amikor egy hátsó udvarban alkalma nyílt megtekinteni, hogyan készülnek az ételek.

– Meglepőek voltak a higiéniai körülmények – mesélte.

Ennek ellenére a péntek reggel egyik meglepetését Liu Zhi, a Kínai Nagy Fal étterem mesterszakácsának főztje szerezte. – A háromízű csirke ízlik, le a kalappal – mondta Jakab.

Az egzotikus ízek után a Faloda gyorsétkezdénél sült kolbászt, hurkát és véres hurkát ettünk. – Ezzel az itteni, dél-alföldi hurkával nem vagyok ki- békülve. Debreceni vagyok, ott teljesen máshogy, májjal és minimális rizzsel készítik. A kolbász finom, a hurkát rátok bízom – kínálta stábunkat.
 
Pacalt reggelizett a színművész. Fotó: Török János (galéria)
A reggelire fogyasztott ételeket egy pohár sörrel öblítette le a színművész az egyik kávézóban, majd a könnyed halak felé vettük az irányt. Útközben elárulta, a halat nem annyira kedveli. – Bármikor barátom érkezik Szegedre,
az első, amit enni kell, a halászlé, ezért kicsit unom – magyarázta, miközben megérkeztünk Tibai Józsefné halsütödéjéhez, ahol a második meglepetés érte a színművészt: – Annak ellenére, hogy nem vagyok halmániás, azt kell mondanom, ez a pontypatkó csodás. Jó a fűszerezése, vastag, át van sütve. Kiváló.

Körutunkat a színművész kedvenc lángososánál fejeztük be, ahol fokhagymás, tejfölös lángossal fojtotta le
az eddigi finomságokat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Don Giovanni a Metropolitanből

Don Giovanni a Metropolitanből
A brit baritonsztár, Simon Keenlyside címszereplésével közvetítik ma 18.55-től a Belvárosi moziban a New York-i Metropolitan Opera Don Giovanni-produkcióját. Tovább olvasom