Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Pálinkó Lujza a Diótörőt nézi meg a szeretteivel

Szeged - Pálinkó Lujza sokszoros amatőr és profi magyar bajnok versenytáncos és tánctanár azt ajánlja az olvasóknak: a két ünnep közötti hétvégén figyeljenek egymásra, és szervezzenek olyan programot, amire év közben, a hétköznapokban nincs alkalmuk.

Jeles és ismert személyiségeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hétvégén, és azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Ezúttal Pálinkó Lujza sokszoros amatőr és profi magyar bajnok versenytáncos és tánctanár mondja el, mivel tölti a szabadidejét.

Kivételes hétvége vár Pálinkó Lujzára karácsony után: több dologra is időt tud végre szakítani, amire a mindennapokban nincs lehetősége.

– Szombaton lemondtak egy vidéki táncoktatást, így beiktathatunk egy baráti látogatást – mesélte a versenytáncos: gyakran hívják baráti összejövetelekre, de ritkán tud eleget tenni a meghívásnak. Vasárnap pedig az egész család megnézi a Diótörő című családi mesejátékot a Szegedi Nemzeti Színházban.

– A mesevilág talán kimozdít, elrepít kicsit a véres valóságból – mondta reménykedve: mivel táncosként és tánctanárként egyaránt foglaltak a hétvégéi, az esti órák, többnyire a színház is kimarad az életéből.

Pálinkó Lujza megnézi a diótörőt a szeretteivel. Fotó: DM/DV
Pálinkó Lujza megnézi a diótörőt a szeretteivel.
Fotó: DM/DV

– Állandó versenyfutásban vagyok magammal – jegyezte meg, amikor a szabadidejéről kérdeztük. – Folyamatosan el vagyok maradva valamivel: a takarítással, az anyagbeszerzéssel, az adminisztrációval – sorolta. – Amikor végre van egy szabad órám, hiába pihenhetnék, akkor is lelkiismeret-furdalásom van, mi mindent kellene elvégezni. Eszembe jut, hogy úszik a konyha, vagy el kellene ültetni a nemrég kapott növényeket – magyarázta, majd elárulta: ha több nyugalma, szabad ideje lenne, szívesen kertészkedne, szépítené a lakásukat, a környezetét.

És ami a legjobban hiányzik: a szeretteivel sincs elég alkalma foglalkozni. A szeretet ünnepét végre együtt tölthették, férje szüleinél gyűlt össze a család egy igazi karácsonyi halvacsorára. Pálinkó Lujza édesanyja, testvére, férje, 14 éves lánya, férje szülei és a testvére két gyermeke üli körbe ilyenkor az asztalt, nagy családi beszélgetések és persze étkezések követik egymást.

A versenytáncos azt ajánlja az olvasóknak: a két ünnep közötti hétvégén figyeljenek egymásra, és szervezzenek olyan programot, amire év közben, a hétköznapokban nincs alkalmuk. Ez lehet egy nagy közös séta, játék a szeretteinkkel – de akár egy jó színházi előadás is.

Olvasóink írták

 • 11. benq 2008. december 29. 20:00
  „http://mrahalom.myminicity.com/”
 • 10. pille 2008. december 28. 13:37
  „Őze Tanárurat kéne megkérdezni,hogy ki is az a Pálinkó Lujza! Hogyan lett híres táncos, nagyon régen, s vajh hogyan került ki a külföldi tánsversenyekre más táncos "kolleganője" helyett.Hogyan, s miért törte ketté més karrierjét?? Na,mi okból is??”
 • 9. pille 2008. december 28. 13:37
  „Őze Tanárurat kéne megkérdezni,hogy ki is az a Pálinkó Lujza! Hogyan lett híres táncos, nagyon régen, s vajh hogyan került ki a külföldi tánsversenyekre más táncos "kolleganője" helyett.Hogyan, s miért törte ketté més karrierjét?? Na,mi okból is??”
 • 8. andrisne 2008. december 28. 07:57
  „nem is tévedtem olyat nagyot csonakos-sal kapcsolatban.........nagyon gáz vagy,ember!!!!!!!!”
 • 7. SZEMOKA 2008. december 27. 21:48
  „Én meg a kislányom szaros pelenkáját cserélemki az ünnepek alatt!!Ez is van akkora élmény,higgyétek el!!Ez nem kerül a címlapra??”
 • 6. SZEMOKA 2008. december 27. 21:44
  „A DM-nek ez a legnagyobb hire.Ki a f..mat érdekel,hogy pálinko ki a picsa lujza mit néz meg az ünnepek alatt???”
 • 5. ideals 2008. december 27. 18:09
  „... én eddig csak balettban láttam - igaz "idegen földon" - csodálatos volt! - és ezek szerint tényleg jó, hogy nem beszélnek benne, nehogy a rendező "újításai" belekerüljenek..”
 • 4. .suhym. 2008. december 27. 14:59
  „Na neeeeeeeeeeeeee.......ilyen szövegek vannak benne?

  Akkor el sem megyünk az 5 éves unokámmal.:((((”
 • 3. THK 2008. december 27. 14:40
  „Hmm, biztosan ugyanarról az előadásról van szó?

  "Le van szarva a karácsony", "hülye szőke, törje ki a lábát", "megvesszük az ajándékokat" és hasonlók - hát baromira nem gyerekeknek való előadás, hatalmas csalódás... :-(”
 • 2. .suhym. 2008. december 27. 10:06
  „Kérdezd a nejedet, ő több, mint valószínű, hogy ismeri a nevét.)))

  Tudod, a versenytánc, mint sport, általában inkább a nők szívét dobogtatja meg jobban, szemben az ökölvívással:)))))
  Pálinkó Lujza igencsak elismert, neves versenytáncos volt. Abban az időben még elég sok táncversenyt közvetített a tv, így sűrűn láthattuk őt.

  (Diótörő benne van az unokámmal közös bérletünkben. Januárban nézzük majd meg. Nagyon remélem, valóban annyira jó lesz, mint ahogy írtad!)”
 • 1. csonakos 2008. december 27. 08:34
  „Jó, hogy kiírták kicsoda is valójában. Még a nevét sem hallottam soha. Biztos az én hibám. Azzal viszont egyetértek vele, megnézik a Diótörőt. Nagyon jó volt! Igazi gyerek, felnőtt csemege ebben az elhidegült világban. Legalább a mesében ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Picur kategória idei legszebbjei

Szeged - Idén nem nyomtatott formában, hanem virtuálisan, internetes lapunkban jelent meg babaalbumunk. Tovább olvasom