Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Pályaválasztási vásár október 4-5-én

Csongrád megye - A hiányszakmák bemutatása az elsődleges célja az idei pályaválasztási vásárnak, amely csütörtökön 10 órakor nyitja meg kapuit Szegeden, az IH Rendezvényközpontban, a szervező a megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.
A 2 napos kiállítás és vásár 55 kiállítója – 3 felsőoktatási intézmény, 11 képző- és 28 középfokú iskola, 10 munkáltató és 3 partnerintézmény – a megye valamennyi településéről várja a pályaválasztás előtt álló nyolcadikosokat, de a szakképzetlen, vagy szakmájukban elhelyezkedni nem tudó álláskereső fiatalok és a pályakorrekció előtt álló felnőttek is átfogó képet kaphatnak a keresett szakmákról.

A vásár szakmai részében előadások lesznek: csütörtökön például 11 órakor, elsőként Modláné Görgényi Ildikó, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal főigazgató-helyettese tart vitaindítót Lehetőségek az új szakképzési rendszer szabályozás alapján címmel. Feketű Béla, a Szegedi Ipari, Szolgáltató, Szakképző és Általános Iskola főigazgatója „Erre most miért menjek én?" című előadásában a szakma megszerzését követő lehetőségekről beszél majd. Szó lesz külföldi továbbtanulási lehetőségekről, ösztöndíjakról, szakmai gyakorlatokról is az Európai Unió országaiban. A pályaválasztási vásár csütörtökön 10–17, pénteken 9–16 óra között tart nyitva: ez idő alatt még számítógépes képességvizsgálatot és nyelvi szintfelmérést is tartanak. Pénteken fél 11-kor Érték-Trend címmel Kammerer Zoltán és Storcz Botond olimpiai és világbajnok kajakozó a sikerhez vezető út állomásait mutatja be.

Olvasóink írták

 • 3. gedeon 2012. október 03. 06:23
  „"Pályaválasztási vásár október 4-5-én"

  Igen, tessék, tessék lehet választani McDonald´s, vagy Munkaügyi Központ.”
 • 2. roxper 2012. október 02. 21:59
  „Adunk egy újabb pofont a sz*rnak, csak azért hogy a khivatal kipakolhasson...”
 • 1. jha 2012. október 02. 20:42
  „Egyszer hallottam Modlánét, akkor 200 pedagógusnak tartott "előadást". Fogalma nem volt az akkor épp megújított OKJ-ról és a modulrendszerű szakképzésről. A program gyakorlatilag botrányba fulladt, az akkor még NSZFI főigazgató-helyetteseként funkcionáló asszony kérődzve rágózott és csak a vállát vonogatta.

  A program hasznos mindenkinek, akit a pályaválasztás érdekel, de ezt a nőt nagyon kár volt meghívni rá.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ELI: lézerpontosságú kormányzati figyelem

Két hónapon belül véget érnek a tárgyalások, januárban támogatási szerződés köthető - a… Tovább olvasom