Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Panel 12 millióért?

A panel olcsó, a panel lepukkant, panelt csak azok választanak, akik lejjebb tudják adni az igényeiket. Eddig a sztereotípiák, következzenek a szabályt erősítő kivételek!
A panelek árai egyre lejjebb esnek. Amelyik „be van csomagolva", valamivel többet ér. Általában pontosan annyival, amennyibe a panelprogram került. Festetni kell, új csempe kell, új járólap is kell a legtöbb lakásba. Legalább olcsón hozzá lehet jutni: 6–7 millióért már lehet saját lakásunk, még ha nem is a legolcsóbb fenntartani, de kiadna-e bárki is 12 és fél milliót egy panelért? És ha nem látszik rajta, hogy panel?

Az egyik szegedi „luxuspanel", amely még az Panel blogon is feltűnt az elmúlt napokban, egészen elképesztő kivétel. Korábban már a Lakáskultúra is bemutatta a lakást. Minden vörösben és feketében csillog a lakásban, amelyben bőrbútorok teszik kényelmessé a heverészést a plazmatévé előtt. Az erkélyt beépítették, a fürdőszobát kiszélesítették, felszerelték egy vörös sarokkáddal, és az egész lakást egy belsőépítésszel rendeztették be. Egészen elképesztő eredmény született a másfél szobás lakásban, amelyet már 12 és fél millióért megvehet, aki szán ennyit egy panelre. A fotókat itt megnézheti.

Nem ez az egyetlen fullosan felújított házgyári lakás az interneten, akár a szegedi ingatlanbazáron, akár más hirdetési oldalon böngészünk a panelek között, előbb-utóbb rábukkanunk egy-egy gyöngyszemre. Egy lakásra, amely már csak a nevében panel, amelybe tulajdonosai súlyos pénzeket öltek, hogy végül egészen bizarr keveréket kapjanak: egy panelt, amelyben semmi sem hasonlít a megszokott panelkörnyezethez.


Somorjai Tamás lakása a Rókusi körúton található. A ház elé érve a klasszikus panel látvány fogad minket. A házat körbejárva, a sok egyforma ajtó között nem találjuk a bejáratot. Végül a postás segít bejutni. A tízemeletesben a földszint szépen ki van csempézve, asztal, rajta művirág, és két szék áll a lift előtt. A lakók igyekeztek kihozni a maximumot a házból, ez látszik, de mindez semmi ahhoz képest, ami Tamás lakásában fogad minket. Az ajtón belépve a sivár lépcsőházból egy pazar kéglibe érkezünk. A lakás nyomokban sem tartalmaz panelt. Az előtérből egy téglákkal burkolt ebédlőbe jutunk, jobbra szobák, amelyeknek mennyezete is deszkákkal van fedve, amit csak lehet, fával burkoltak. A nappaliból kilátni az ebédlőbe, hiszen Tamásék lyukakat ütöttek a falba, a hálószobát álfal osztja ketté, nem győzünk csodálkozni. Ha csak a belső teret látnánk, azt hinnénk, egy új társasházban járunk.

A kényelmes és hangulatos hálószobát álfal osztja ketté. Fotó: Segesvári Csaba
A kényelmes és hangulatos hálószobát álfal osztja ketté.
Fotó: Segesvári Csaba

– Mindent magunk csináltunk – mondja Tamás, aki barátnőjével lakott itt, de most nagy szükségük van a pénzre: fiatal vállalkozásuk nyeli a forintot. – Úgy 3 milliót költöttünk rá, én építészmérnök vagyok, megterveztem. Az összes szoba, minden megoldás a mi fantáziánk szüleménye és a mi munkánk eredménye – teszi hozzá. – Nem volt könnyű, mert kevés változtatható dolog van egy panelben, a falakat például acélkeretekkel támasztottuk meg miután lyukakat vágtunk beléjük. Vettünk egy csomó deszkát, és itt fűrészeltünk a lakásban. Az egyik szobában laktunk, a másikban dolgoztunk. Minden vezetéket kivéstünk, minden szekrényt mi szereltünk össze – húzza ki magát Tamás. – Eredetileg 12 és fél milliót kértünk érte, de már csak 10 és felet akarunk kapni a lakásért. Kell a pénz, de tizenkettőt is megér – teszi hozzá.

A házigazda azt mondja, már sokan érdeklődtek, és általában sikere van a lakásnak, de a vevőknek nincs sok pénzük. Sokaknak tetszik, amit látnak, de egyelőre nem érkezett komoly ajánlat a „luxuspanelre".

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. -SZIKRA- 2009. december 02. 17:54
  „Köszi a Dicséreteket (2.lakás tulaja) :)

  Bár sok minden nem látszik a fotókból, csatolok egy "3D" bejárást, amit én készítettem.

  http://3dingatlanpiac.hu/ingatlan/lak_0002/

  Mostanában ilyeneket készítünk. Már vagy 130 lakást bejártunk.
  És igen! :)) a vállalkozáshoz kell a pénz, különben 12-ért se adnánk el, de így hogy már más városokban is vannak 3D-bejárás megrendelések, nincs az a pénz amit ne lehetne elkölteni fejlesztésre! ;)

  Egy lakást 10 ezerért csinálunk, bármekkora is az .
  (ok. ok. ... ez volt itt a reklám helye! :) ....hátha nem kell eladnom a panelom :)

  Ja és a 2. lakás 77m2
  ára 10,5 millió, és nem 12. ami testvérek között is 136e Ft/m2”
 • 57. flexsnake 2009. december 02. 17:01
  „55. kivéve ha ebből 8millát rejteget a bútorban :D

  A trabant is ér 2 milliót ha bankot raboltál a hátuljába meg beleömlesztetted .”
 • 56. flexsnake 2009. december 02. 16:57
  „18. azért van az autó hogy elvigyen oda ahol munka van.”
 • 55. gróf 2009. december 02. 10:14
  „Nem egy sikeres ember aki 12 milliós panelben lakik.”
 • 54. attis765 2009. december 02. 08:36
  „Kispacni!
  A dombok tényleg szépek, én is szeretem őket, de azért nekünk van folyónk..
  A városunk városiasabb, pezsgőbb. És ahogy sokan már említették, cigányokból messze több van Baranyában, Pécsett és úgy általában mindenhol az országban (kivéve Észak-Nyugat Magyarországot talán) mint itt Szegeden. Ez már önmagában döntő tényező, de emellett reggelig tudnám sorolni a jobb dolgokat ami Szegedet jellemzi...rengeteg Dunántúli,pesti, stb. ismerősöm,rokonom van,aki azonnal leköltözne/leköltözött...
  Van olyan pesti család, aki csak egyszer véletlenül jött le és azóta minden hétvégén itt van, csak úgy sétálni a Tisza parton, enni halászlevet. Arról nem beszélve,hogy Szeged hamarosan jóval nagyobb tényező lesz az új lézerrel, a tömegközlekedés, az Egyetem, új hidak,etc,etc..”
 • 53. nyomdasz63 2009. december 01. 21:32
  „Basszus !!! Délután néztem,most mutatnám a fiamnak,hát egész más képek vannak,mint 4-5 órája !”
 • 52. CID 2009. december 01. 21:02
  „Tizesben, zárószinten ( ráadásul tizedik) , erkély nélkül ennyiért nem fogják eladni, ha igen, megtalálják a világ legnagyobb madarát ( vértói látvány persze akár szép is lehet, persze nem most, és néha az a bűz ami ott terjeng....). Én is panelban lakok, nem vagyok tőle elragadtatva, bár szerintem, ennél jobb helyen lévőt, keresve sem találni Szegeden. Laktam ,70-80 éve épített téglablokkos társasházban, ami nagyon jól karban volt tartva. Ez egy kategória, de a mai építésű társasházak nagy része, tragédia, a büdős életben nem költöznék pl. a temetőnegyedbe, az a zsúfoltság, azok a gyökerek, azok a trehány lakások.....
  Pécs meg érdekes, egy alföldinek max. a sok emelkedő miatt, a környékbeli települések, vonzóak, de Pécsre soha. Max. ha Budapest és Pécs között kellene választanom.”
 • 51. CID 2009. december 01. 21:02
  „Tizesben, zárószinten ( ráadásul tizedik) , erkély nélkül ennyiért nem fogják eladni, ha igen, megtalálják a világ legnagyobb madarát ( vértói látvány persze akár szép is lehet, persze nem most, és néha az a bűz ami ott terjeng....). Én is panelban lakok, nem vagyok tőle elragadtatva, bár szerintem, ennél jobb helyen lévőt, keresve sem találni Szegeden. Laktam ,70-80 éve épített téglablokkos társasházban, ami nagyon jól karban volt tartva. Ez egy kategória, de a mai építésű társasházak nagy része, tragédia, a büdős életben nem költöznék pl. a temetőnegyedbe, az a zsúfoltság, azok a gyökerek, azok a trehány lakások.....
  Pécs meg érdekes, egy alföldinek max. a sok emelkedő miatt, a környékbeli települések, vonzóak, de Pécsre soha. Max. ha Budapest és Pécs között kellene választanom.”
 • 50. abdul66 2009. december 01. 20:35
  „Szép a lakás,látszik hogy sokat költöttek rá,sokat dolgoztak rajta,bár nekem sötét.A Szeged-Pécs vitához: 1991-ben Pécsen nyaraltam,akkor ez volt álmaim városa,azóta sokat pusztult,csak az EKF miatt épül valami.Múlt héten jártam itt,az egész belváros feldúrva,kopott épületek,a belváros tele cigókkal(meg egész Baranya), de a környék az továbbra is szép.”
 • 49. randok 2009. december 01. 20:12
  „Szerintem ez azt bizonyitja hogy a mindig lejáratott panel is tud szép és barátságos lenni.
  Mostanában sokan lehúzzák, hogy nagy a rezsi ( de azt senki nem mondja hogy az egyedi fütésnél cserélni kell a kazánt, és az ár különbözetböl hány évig is jönn ki a rezsi különbség) Ja és ha valaki abban ringatja magát hogy szép új házba költözött, pár év és rosszab lesz mint a panelok, mert ott ha már majd 30 éve de még bele teték az anyagokat ( mükö lépcső, fa kapaszkodó stb. Lehet hogy mára lelakot de sok évet használtuk) Fogjuk az újakat eddig használni???
  Dicséretes hogy megvalosították a saját kis világúkat.
  Ennyit társasházi lakásokon is sokan buknak.
  Egy szegedi lakberendező”
 • 48. efje 2009. december 01. 18:55
  „Szóval beúsztak a biznisszel és el kell adni a lakást? A ház legyen szent és érinthetetlen! Nem szabad ezért eladni. Inkább menjenek dolgozni külföldre egy pár évre!”
 • 47. maradando 2009. december 01. 18:26
  „45.
  T.Yucca. Biztos nem a panelokat sírja vissza! Lehettséges,hogy találkozott velem, és ez idézett elő némi nosztalgiát benne. Ez eszedbe sem jutott ? (Persze te benne vagy a képben azóta is biztosan,mint a legjobb lokálpatrióta barátnő) :-)”
 • 46. theseus 2009. december 01. 17:58
  „"Eredetileg 12 és fél milliót kértünk érte, de már csak 10 és felet akarunk kapni a lakásért."

  (1) Akkor hirdessétek 10,7-ért, úgy több érdeklődő lesz.

  Az sem szokványos, hogy teljes berendezéssel, ami 1 millát megérhet, használtan is.

  (2) Így még vonzóbb lehet a 9,9 M + berendezés (össz. 10,7 M) ármegjelölés.

  Nem vagyok közvetítő, ezért ingyen segítek, nem kérek 2-3 százalékot.

  (3) Az átírásnál is sprórolhattok, ha az ingatlanirodát kihagyjátok...”
 • 45. Yucca 2009. december 01. 17:18
  „Pécsről: valóban szép város. Barátnőm, volt egyetemi csoporttársam 30 éve ott lakik, visszasírja Szegedet, pedig dunántúli lány.”
 • 44. Yucca 2009. december 01. 17:16
  „Én sem laknék ebben az egyébként tényleg szép és különleges lakásban, nekem ez a színkombináció sötét és depis, -- nem szeretnék minden nap erre ébredni.
  Titanilla, egyetértek Veled: nekem sincs bajom a panellal: nem hallok át sehonnan semmit, jóban vagyok a szomszédokkal, a rezsim nem sok, és mióta felújítottam (mindenütt fenyőbútor, világos parketta, a falak egységesen meleg narancssárgák), nagyon jól érzem magam benne, egy békés kis sziget ebben a rohanó, mocskos világban. A környék is zöld, csöndes, szóval tökéletesen megfelel.”
 • 43. Kmetter.Bubi 2009. december 01. 17:09
  „Az első kommentelő kérdése azonban veri mind a tízet: ,,Milyen egy Excel-táblában lakni?" :))”
 • 42. Kmetter.Bubi 2009. december 01. 17:02
  „Itt egy helyes kis szösszenet: :)

  http://panel.blog.hu/2009/12/01/10_kerdes_amit_ne_tegyel_fel_panellakoknak”
 • 41. spiler 2009. december 01. 16:28
  „PÉCSIEK KOZÁRMISLENYBE MENNEK LAKNI.....NA AZ NAGYONSZÉP KIS HELY,HORGÁSZTÓ,FEDETT SPORTLÉTESITMÉNYEK,BOLTOK STB.....PÉCSTŐL KB 7-8 KM.az a hely fejlődik!!!!!!!”
 • 40. pann 2009. december 01. 15:56
  „38. makákó

  Én éltem Szegeden és most Pécsen. Szeged rengeteget fejlődőtt, nagyon szép, virágos város. Pécs szintén fejlődőtt csak éppen vissza. Mocskos, bűdős, kopár, undorító város, a belváros tele cigánnyal. Olyan az egész város mint egy gettó. Amikor mondtam a főbérlőnek honnan jöttem megkérdezte mi a fenének jöttem Pécsre. Maguk a pécsi lakosok sem szeretnek Pécsen lakni. Szóval ég és föld a két város. Alig várom hogy innét elmehessek.”
 • 39. Kmetter.Bubi 2009. december 01. 15:44
  „Mért kell Pécset meg Szegedet állandóan összehasonlítgatni? Szerintem ennek semmi értelme... Ennek a városnak meg annak is vannak jó és rossz tulajdonságai egyaránt. Én mondjuk mint "mátrai" gyerek nagyon hiányolom Szegedről a hegyeket, viszont Pécsett meg nem tudnám biciklivel keresztül-kasul bejárni a várost. :)”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazudik a reklám? Jelentse fel!

A jobbnál jobb ajánlatokat nézve néha az az érzésünk támad: itt valaki hülyének néz minket. Tovább olvasom