Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 1°C | 7°C Még több cikk.

Panel tövében is lehet bográcsozni

Szeged – Már rég megdőlt az a nézet, hogy a bográcsozáshoz családi ház vagy legalábbis kiskert kellene.
Erre bizonyíték, hogy szombaton a Felső Tisza-parton a panelek között is a szabadtéri főzésre adták páran a fejüket.

– Törzsvendégek vetélkedőjét terveztük a főszakáccsal – mondta a Sport Bisztró konyhafőnöke. Bakai László szerint az ilyen alkalmak kitűnőek arra, hogy a vendégek is megmutassák, jobban főznek, mint a hivatásosok.

Kóstoltam! Kissé sós a perkelt! Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Azt, hogy valóban legyőzték-e Bakai Lászlót a Felső Tisza-partiak, csak délután derül ki: a bográcsokba ugyanis pörkölt került, a versenyzők pedig 9-kor kezdtek neki a főzésnek.

Olvasóink írták

 • 11. info 2013. szeptember 29. 10:07
  „2. queenmargareth1 2013.09.28. 18:39 -nem a panel épületek közötti bográcsozás ellen vannak többen, hanem a panel épületekben lévő garázsokban való főzőcskézés ellen ahol többnyire 11 kg-s gázpalackot használnak és ezt a főzést szinte rendszeresen végzik, az összejöveteleket ott bonyolítják többen is,talán tűzoltó készülék hiánya mellett is. A garázsok fölött lakások vannak, és a főzéssel járó fölszálló ételszagok a lakásokba is terjengenek. Ha valaki szellőztetne nem arra vágyik, hogy pörkölt szaggal legyen teli a szobája. Máskülönben panelben nem lehet palackról üzemeltetni gáztűzhelyet és nem tartható kempinggázpalacknál nagyobb méretű gázpalack a házban, az is csak (1 DB)az erkélyen-ha van, nyilván meg van az oka, hogy miért. Egyébként ha többen rendszeresen a garázsokban főzőcskéznek kisebb-nagyobb társaságban nyilván zavaró a többi lakó számára. SZMSZ -Társasházi Törvény-Alapító Okirat mindegyikét át kell olvasni és ebből tudható ami megengedett a társas házakban. Azt biztos nem megengedett, hogy a garázsokat lakásszerűen használják, s még főzzenek is benne. Nem egy helyen látható, hogy a lakásokból kitett bútorokat ott tárolják szinte életvitel szerűen van némelyik garázs erre berendezve. A garázs az garázs. Természetesen ettől többeknek eltérhet a véleménye de nem mások véleménye szerint élnek az emberek a lakó közösségekben.”
 • 10. queenmargareth1 2013. szeptember 29. 09:58
  „eternette:1. pachakuti 2013.09.28. 15:57 Olvasd el, ki támadott először és becstelenített olyanokat, akit még lehet, hogy látni sem látott.Néha gondolkozhatnál.”
 • 9. queenmargareth1 2013. szeptember 29. 08:55
  „7. eternette 2013.09.29. 06:55 7 aha, úgy van, ahogy írod!!!pontosan...azt elfelejtetted beírni, ahogy nekem esel, még otrombábban.de ez megszokott és ez is nevetés tárgya nálam:)”
 • 8. pog 2013. szeptember 29. 08:50
  „ezt tudja meg az Antsz és Nav...”
 • 7. eternette 2013. szeptember 29. 06:55
  „3. queenmargareth1 --mindenkinek ilyen otrombán neki esel? Nem szeretnék a te panelodban lakni, gondolom, mennyire vagy tekintettel a szomszédaidra. Igaza van "..1. pachakuti.."-nak...Önző módon ne zavarja senki az embereket a saját tulajdonú lakásában pl füstölgetéssel, zajongással, mert a pihenéshez joga van a másik embernek is, nem csak a mulatozónak. Az más lenne, ha megbeszélné az illető az összes szomszéddal, és engedélyt kapna rá.”
 • 6. vmagdi 2013. szeptember 29. 00:21
  „észre se vettük”
 • 5. hecsedli 2013. szeptember 28. 23:48
  „4. rattacha 2013.09.28. 20:33
  Ha szól akkor valóban nem lehet az embernek egy szava sem,de sajnos nem az a jellemző.”
 • 4. rattacha 2013. szeptember 28. 20:33
  „@pachakuti: Engem akkor se zavar, ha egyébként zavarna, de szól előtte. Minden embernek jár, hogy jól érezze magát a barátaival. Ha nem tud máshova menni, akkor ott ahol él. Egy-egy napot bárki kibír a szomszédja kedvéért. Kivéve talán egy két ostoba, műveletlen, udvariatlan lakó.”
 • 3. queenmargareth1 2013. szeptember 28. 19:13
  „1, hú, laktál már tanyán?Azért ne felejtsd el, hogy orbán vő is tanyasi, mégis végigvonult a fővárosban...lenézed a tanyasit??Sokszor, ha kimégy a piacra tanyasi zöldséget veszel.Sokszor a búzát is tanyasi termelheti stb...tanulj meg tanyán gazdálkodni, aztán fújjogj!
  Az ilyenekre ráférne egy kis állattartási ismeret és nem pincsikére gondolok.”
 • 2. queenmargareth1 2013. szeptember 28. 18:39
  „nyáron többször is van ilyen panelfőzés.Bár pár éve jó pár éve:több volt.Ilyenkor általában a panellakók nagy része teszi együtt és nem hiszem, hogy zavarna valakit, akit igen az fújjog:)de mindenkinek egyszerre nem lehet jó.
  Most kevesebb, mert a rezsicsökkentett hús baromi drága.”
 • 1. pachakuti 2013. szeptember 28. 15:57
  „A szabadban való főzést, ha nem zavarja a közelben lakókat elfogadom, de a panel alatti garázsban való főzést-sütést, disznóvágást és érettségi vacsora tartását véleményem szerint csak ostoba, műveletlen és udvariatlan, valószínűleg tanyáról beköltözött lakók művel(het)ik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra jön a Kijevi Balett

A tavalyi telt házas, nagy sikerű Diótörő-előadások után idén is fellép a világhírű Kijev City Balett a Szegedi Nemzeti Színházban. Tovább olvasom