Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Panelből kertesbe költöztek

Panelotthonaikat cserélték fel egy mórahalmi családi házra Szűcsék. A négygenerációs család semmi pénzért nem költözne vissza Szegedre, hiszen, mint mondják, választott városukban minden van: korszerű iskola, orvosi ellátás, nagyszerű fürdő.
Négy generáció lakik együtt Mórahalmon. A zákányszéki út szomszédságában, az új osztáson egyre-másra bújnak ki a földből a családi házak. Szűcsék három évvel ezelőtt vettek itt telket.

– Mi is, az édesanyám és a nagymamám is panelban lakott – mesélte Szűcs Krisztián. – Szerettünk volna családi házba költözni. A keresztanyám itt él Mórahalmon, ő szólt, hogy jó áron adják a telkeket.

Eladtuk a három panellakást, és ide költöztünk.
A négygenerációs család, Szűcs Krisztián, felesége, két lányuk, a nagymama és a dédmama először egy évig egy mórahalmi önkormányzati lakásban lakott, három szobában hatan. Közben építkeztek: egy U alakú házat húztak fel a 1,5 millió forintért vásárolt 1176 négyzetméteres telken. Tavaly nyáron végre beköltöztek. A ház egyik szárnyában Krisztiánék laknak a gyerekekkel, a másik végén a férfi édesanyjának, középen pedig a dédinek alakítottak ki egy-egy lakást.

– Szeged egyáltalán nem hiányzik, annyira megszoktunk itt, hogy nem is szeretünk bejárni – mondta Szűcsné Kis Orsi. Férjével együtt Mórahalmon, egy áruházban dolgoznak. Egy nap munkával, egy nap pihenéssel telik. Amikor nincsenek otthon, a nagyi és a 76 éves dédmama, Galambos Józsefné látja el a lányokat.

Vonzerő

– Minden ide telepedővel egyedileg foglalkozunk. Segítünk a hitelfelvételben, építési engedélyezésben – sorolta Nógrádi Zoltán polgármester. – Az itt élő hatezer embernek nyugati színvonalú ellátórendszert biztosítunk. Van iskolánk, óvodánk, családi napközink, könyvtárunk, fürdőnk, jó a kereskedelmi ellátottság és a közbiztonság. A Szegedhez közelebbi területekhez képest fele áron adjuk a telkeket: máshol 4-5 ezer forint négyzetmétere, itt kétezer. Nagy a pezsgés, sok programunk van. Nemegyszer előfordult, hogy egy fürdő- vagy fesztivállátogatáson döntötték el az idelátogatók: letelepednek nálunk, vagy itt indítanak vállalkozást. 
– Dominika és Orsi a közeli iskolába jár, nagyon jó, hogy itt már önállósodhatnak a gyerekek. Szegeden állandóan autóval hoztuk-vittük őket – mondja Szűcs Szilveszterné. A nagymama sokáig kísérgette a kislányokat az új iskolába, fél éve azonban már egyedül járnak haza. Délutánonként kimennek eléjük az új osztás széléig: elöl ballag a nagymama a dédivel, mögöttük a két kutya, Buksi és Diego, a sort pedig a cicák – Szaffi és Kormi – zárják.

A hattagú család megszerette a mórahalmi életet. Azt mondják, a kisvárosban minden van, ami Szegeden is: korszerű iskola, nagyszerű strandfürdő, orvosi ellátás, színházterem. Itt mindent meg tudnak vásárolni, nincs is miért az otthagyott városba menni. Az udvar, a kert, a jó levegő és az állatok közelsége felbecsülhetetlen kincs, nem adnák oda semmiért.

– Amikor építkeztünk, kilopták a házból az ajtókat, ablakokat – mondta Szűcs Szilveszterné. – Az eset után sokan megállítottak az utcán, sopánkodtak, hallották, mi történt. Végül elfogták a tolvajokat. Az utcán valaki azt mondta nekem: „Jól imádkoztunk magukért."


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódnak az újszegedi betörések

Újabb újszegedi ingatlanba törtek be szerdán délelőtt. A tolvajok ezúttal Kancsár József színművész… Tovább olvasom