Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Papagájparadicsom

– Hogy hány madarunk van, nem tudom. De ha csak egy is hiányozna, azonnal észrevenném – mondja Balla Tamásné Dagmar asszony. A Németországból tizenhat éves korában Magyarországra költözött hölgy aranyosakat tud mondani.
– Hogy hány madarunk van, nem tudom. De ha csak egy is hiányozna, azonnal észrevenném – mondja Balla Tamásné Dagmar asszony. A Németországból tizenhat éves korában Magyarországra költözött hölgy aranyosakat tud mondani. Mikor megkérdezzük tőle, hogyan lett ennyire állatbarát, így válaszol: – Ilyennek születni kell, ezt nagymamám mondta. Ő csak tudja, ő is ilyennek született.

Óriási madárcsivitelés tölti be Balláék alsóvárosi udvarát. Hatalmas volierekben zajlik a papagájélet. De még hogy zajlik! Dagmar asszony bemutatja kedvenceit. Egy zöld és egy kék, úgynevezett kissándor-papagájnak négy fiókája van, és mind a négy más-más színű: az egyik zöld, a másik kék, a harmadik sárga, a negyedik fehér. A kitűnő hang- utánzóképességéről ismert, még vadon született afrikai jákópapagáj őserdei madárfüttyöt hallat, de például tud ugatni, és visszaugatni is.

– Napjaimat reggeltől éjfél utánig kitöltik az állatok – mondja Dagmar asszony. Férje jónevű állatkereskedő, de ezekből a madarakból nem nagyon visznek az üzletbe. A szobában hüllők: fantasztikus mintázatú gekkók, varánuszok és társaik. De három feketerigó-fióka is nevelkedik benn: az utcában, ahol fészkük volt, megcsonkították a fát, és a szülők otthagyták a fészket. A tojásokat már Balláék keltették ki, s a fiókák az értő gondozás hatására szépen cseperednek. – És hogy a gyermekeim közül ki viszi tovább az állatszeretetet? – kérdez vissza Dagmar asszony. – A kis Anita; neki a nyuszika a mindene. Ő is ilyennek született.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sajátos szegedi munkaközvetítő

Nyolcvan embert vett föl a programjába Szegeden és Vásárhelyen egy alternatív munkaközvetítéssel… Tovább olvasom