Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Paprikás krumpliban vetélkedtek az iskolások

Paprikás krumpliban vetélkedtek az iskolásokGyerekek a bogrács mellett. A Hanságiban általános iskolásoknak rendeztek főzőversenyt. Fotó: Frank YvetteA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Sűrű, fojtogató, könnyfakasztó füstbe burkolózott csütörtök délelőtt a Hansági Ferenc szakközépiskola udvara, ahol hat szegedi és környékbeli általános iskola összesen tizenhárom csapata mérte össze főzőtudományát.
A Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskolában idén negyedik alkalommal rendezték meg az általános iskolások paprikáskrumpli-főző versenyét. – Azt szerettük volna, hogy ne csak az iskolapadban tanuljanak a zöldségekről, hanem hétköznapi praktikus ismeretekkel is gazdagodjanak a gyerekek – mondta Gyuricza Zsolt magyartanár, az iskola oktatója, a verseny szervezője és ötletgazdája.

A hozzávalókat és a tűzifát a Hansági biztosította, a versenyző csapatoknak csak a bográcsról kellett gondoskodniuk. A résztvevők krumplit pucoltak, tüzet raktak, majd nekiálltak a főzésnek. A tűzrakás nem mindenhol sikerült, volt olyan hely, ahol fojtogató füst szállt fel a nedves falevelek és faágak alól.
Paprikás krumpliban vetélkedtek az iskolások. Fotó: Frank Yvette
– Tűz van, bogrács van, krumpli van, várjuk, hogy felforrjon a víz – mutatta az algyői Fehér Ignác Általános Iskola nyolcadikos tanulója, Karasz Bence. A Béke Utcai Általános Iskola tanulója, Máthé Dominik azt mondta, paprikás krumplijuk a köménytől és a lassú főzéstől más. – Alulra tettünk papírt, szép kúp alakba felépítettük a kisebb fadarabokat, szalonnát pirítottunk, majd amikor kivettük a bográcsból, onnantól nagyobb fával tüzeltünk – magyarázta hozzáértő alapossággal Nádasdi Ádám, a Rókusi Általános Iskola hetedikese.

A szakemberekből álló zsűri – Nagy István, az Alabárdos korábbi konyhafőnöke, Pető Ádám, a Forrás konyhafőnök-helyettese és Rapcsányi Ferenc, a Hági volt vezetője – döntése szerint a legfinomabb paprikás krumplit az algyői Fehér Ignác Általános Iskola Gasztroboszorkányok nevű csapata készítette. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden is viszik a Fedél NÉPkült, mint a cukrot

Szegeden is viszik a Fedél NÉPkült, mint a cukrot
Szerda óta Szegeden is elérhető a Fedél Nélkül különkiadása, amelyhez tizenkét oldalas Népszabadság-melléklet is tartozik. A lapot egy budapesti hajléktalan árulja a belvárosban. Tovább olvasom