Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Paprikaügy: tovább nyomoznak

A Szegedi Városi Ügyészség megszüntette a nyomozást a fűszerpaprikaügyben érintett Rubin Paprikafeldolgozó Kft.-vel szemben, egyúttal további nyomozást rendelt a Szegedi Paprika Rt. ellen – tájékoztatta lapunkat az ügyészség.
A Szegedi Városi Ügyészség megszüntette a nyomozást a fűszerpaprikaügyben érintett Rubin Paprikafeldolgozó Kft.-vel szemben, egyúttal további nyomozást rendelt a Szegedi Paprika Rt. ellen – tájékoztatta lapunkat az ügyészség. A részvénytársaság ellen azért hosszabbították meg a nyomozást, mert az ügyészség úgy ítélte meg, hogy bizonyos körülményeket még tisztázni kell. Csak a nyomozás lezárása után dől el, hogy vádat emelnek-e a cég ellen, vagy megszüntetik az eljárást vele szemben is.

Mint azt korábban megírtuk, a kormány tavaly október végén döntött úgy, hogy az összes paprikakészítményt kivonja a boltokból, mert a külföldről érkező paprikákban a megengedett határértéknél nagyobb mennyiségben találtak rákkeltő anyagokat.

A Kalocsai Fűszerpaprika Rt. vezérigazgatója, kereskedelmi igazgatója és termelési igazgatója ellen a fogyasztók folytatólagosan elkövetett megtévesztésének vétsége, illetve ártalmas közfogyasztási cikkel való visszaélés bűntette miatt már vádat emeltek. A sükösdi Házi Piros Paprika Kft. ügyvezetőjét is a fogyasztók megtévesztésével vádolják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenkoncertek a Fricsay Teremben

Várjon Dénes és Simon Izabella zongoraművész négykezes koncertjével hétfőn indul a VI. szegedi… Tovább olvasom