Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Papucs nélkül egy lépést se

Szeged - Igazi szegedi papucsban érkezett vasárnap Szegedre Sebestyén Márta Grammy- és Kossuth-díjas népdalénekes, aki a szegedi egyetem hallgatóit támogató Sófi-alapítvány ösztöndíjpályázat nyerteseinek adott át elismeréseket a hétvégén.
Az ünnepség után a művésznő ellátogatott a Kis Ernő utcai papucsüzembe.

– Igazi papucsrajongó vagyok, anélkül egy lépést sem teszek – mondta, amit a lábán díszelgő piros lábbelivel is bizonyított. Sebestyén Márta még egy párat kapott ajándékba Sófi Józseftől, de e mellé szeretett volna egy harmadik párt is beszerezni. Ebben Sallay Tibor cipész – Rátkai Sándor tanítványa – volt a segítségére. A művésznő több párat is felpróbált, végül egy sötétvörös darabhoz vettek méretet a lábáról, amit hamarosan elkészítenek neki.

Sebestyén Márta lábáról Sallay Tibor vesz méretet. Fotó: Karnok Csaba
Sebestyén Márta lábáról Sallay Tibor vesz méretet.
Fotó: Karnok Csaba

A népdalénekes nemcsak hordja, ismeri is a papucsokat, így amikor megkérdezték tőle, tudja-e, hogy miért páratlan a szegedi papucs, egyből rávágta a helyes választ: nincs külön jobb– és ballábas belőle. A népdalénekes, Sófi József és a díjazottak ezután ellátogattak a 96 éves Rátkai Sándorhoz, a szegedi papucskészítés mesteréhez is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka László: sem okunk, sem lehetőségünk felejteni

Szeged - Ma felejteni sem okunk, sem lehetőségünk nincsen - jelentette ki Botka László (MSZP)… Tovább olvasom