Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Papucsot, kiskanalat nyúl le a turista

Csongrád megye - A turistaszezon közepén szemléztük: mi mindent tulajdonítanak el a szállodákból a vendégek. Lopnak szobakulcsot, szőnyeget is, de az anyagi kár nem jelentős.
– Szinte mindennap tűnik el törülköző, fürdőköpeny, kiskanál – meséli Maklári Lászlóné, a négycsillagos Hungest Hotel Forrás igazgatója. A szállodáknak problémát okoznak az eltulajdonított holmik, de a megkérdezett igazgatók, tulajdonosok nem panaszkodnak hatalmas anyagi károkra. – Amikor még a régi Tisza Szállóban dolgoztam, megtörtént, hogy egy vendég felcsavart, majd eltulajdonított egy szőnyeget. Ma már szőnyegpadlós szobáink vannak, tehát ilyesmi nem fordulhat elő – teszi hozzá az igazgató. Vendégeik körében a frottírtörülköző a „legnépszerűbb". – Előfordult, hogy kikandikált a távozó vendégünk táskájából, rajta a hotel emblémájával – emlékszik vissza Maklári Lászlóné.

Egy másik belvárosi hotelben is hasonlóról számoltak be, évi 70–80 ezer forintos kárt említettek. Mindenhol jellemző, hogy távirányítót, elemet visznek haza a vendégek. A fürdőszobai kellékeket sem kímélik, de az is előfordul, hogy a szoba kulcsát is elviszik. Ez azonban akár figyelmetlenségnek is betudható. Mindenhol egyetértettek: rendkívül kényes témáról van szó. A vendégeket az alkalmazottaknak nincs joguk ellenőrizni, rossz fényt vetne a szállodára is. Senki sem feltételezheti, hogy vendégei lopni járnak a hotelba.

A vásárhelyi Best Western Hotel Ginkgo Sas igazgatója, Lénárt Dóra azt mondja: ők szerencsés helyzetben vannak, nem jellemző a lopás szállodájukban. – Előfordult, hogy egy-egy köpenyt eltett valaki a táskájába, folyamatos lopásról azonban nem beszélhetünk – meséli. A szentesi Páterház Panzió és Étterem igazgatója, Dömsödi Imréné elmondta: 12 év alatt egyetlen törülközőt vittek el tőlük.

Az ülőke sem szent
A Caterer and Hotelkeeper című amerikai lap felmérése szerint a megkérdezett hoteltulajdonosok 40 százaléka szerint a törülköző a legnépszerűbb a szarkák között. Ezüstérmes a fürdőköpeny (32 százalék), míg a harmadik hely a hamutartóknak jutott (18 százalék). Ezután jön a tévé-távirányító, a vécépapír. A vendégek azonban visznek minden egyéb mozdíthatót, leszerelhetőt; azaz vécéülőkét, vécékefét, akár az ajtó csuklópántját is.

Olvasóink írták

 • 2. Lámpion 2012. július 15. 12:06
  „A barátainkkal teljesen felszerelt házakat, apartmanokat szoktunk bérelni.
  Nagy szégyen lenne bármit is elvinni "emlékbe".
  Rendszerint ott felejtünk ezt-azt.
  Most egy nagy felvidéki kempingben sátoroztunk.
  Lengyelek-csehek-litvánok-németek-hollandok-szlovákok-magyarok, stb...
  Napközben a sátrak tárva-nyitva, a lakóik a hegyekben túráznak.
  A vizesblokkok konnektoraiban töltődnek az ott hagyott okos-telefonok, kamerák.
  Az üzemeltetők nem is emlékeznek arra, hogy mikor tűnt el valami.
  Amikor hazaértünk, panaszkodik a szomszéd, hogy ellopták a kapu alól a biciklijét.
  Három hét alatt már a második bicajt lopták el a házunktól.
  Megérkeztünk Szegedre!”
 • 1. Zotya100 2012. július 14. 21:18
  „Tudom, hogy a szállodák nem mennek tönkre bele, de a pofámról lesülne a bőr, ha bármit (és bárhonnan) ellopnék. Úgy látszik, "rosszul" vagyok nevelve.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amatőr költők találkozója Szegeden

Magyarország legnagyobb amatőr költőit összefogó portálja, a Poet.hu ünnepli megalakulásának ötödik évfordulóját a szegedi Horthy Csónakházban. Tovább olvasom