Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Parádés szereposztás a közgazdászgyűlésen

Szeged - Válságkezelés és váltóállítás – ez lesz a címe a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) pénteken, 14 órakor Szegeden, a Forrásban kezdődő és szombaton, a déli órákban befejeződő 48. Közgazdász-vándorgyűlésének.
A magyar közgazdász-társadalom legnagyobb éves rendezvényén olyan előadók képviseltetik magukat, mint Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Bod Péter Ákos egyetemi tanár, az MKT egyik alelnöke, Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter.

Kovács Árpád egyetemi tanár, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke elmondta: valóban „parádés szereposztással" készültek a rendezvényre, amely tradicionálisan a gazdaság, az államháztartás és az egyetem találkozója. A közel 500, az ország minden pontjáról Szegedre érkező közgazdász első kézből értesülhet a kormány gazdaságpolitikai elképzeléseiről. Külön érdekessége a rendezvénynek, hogy az SZTE rektora, Szabó Gábor is tart előadást Válságkezelés a kutatás-fejlesztésben címmel.

A vándorgyűlés címe, a Válságkezelés és váltóállítás jelzi: szó lesz mindazon gazdaságot érintő döntésekről, amelyek már megszülettek a tavaszi parlamenti választások óta, az eddigi válságkezelés eredményeiről, valamint hallhatnak az érdeklődők a kormány tennivalóiról, a tervezett gazdaságélénkítési lépésekről, a strukturális átalakításokról is.

A hazánk felemelkedését szolgáló stratégia hosszú távú követelménye, vagyis a válságkezeléssel egyidejű feladat a gazdaság új pályára terelése, a „váltó" átállítása. De sem a fejlesztési irányok kijelölése, sem a strukturális átalakítás lényegének és menetrendjének meghatározása nem nélkülözheti a társadalmi párbeszédet és együttműködést. A társadalmi párbeszédhez hasonlóan azonban a szakmai viták is nélkülözhetetlenek – erre a közgazdász-vándorgyűlés plenáris és szekcióülései bőven kínálnak lehetőséget.

Olvasóink írták

 • 5. Tyt 2010. október 02. 10:52
  „Jozko, szerintem elég egyszerű megoldás, az ország összes baját a közgazdászokra kenni :)

  "És a sok veretes diploma közös hátránya: Seggtörlő papírnak sem jók!"

  Ez kemény általánosítás. Mindenkinek annyit ér a diploma, amennyit dolgozott érte.”
 • 4. jozko 2010. szeptember 30. 22:24
  „Tyt:

  Veletek együtt élek ebben a világban.
  Csak én másképpen nevezem, mint Te!
  És a sok veretes diploma közös hátránya: Seggtörlő papírnak sem jók!
  Kevés kivétellel...”
 • 3. Tyt 2010. szeptember 30. 18:32
  „Jozko, te aztán valami furcsa álomvilágban élhetsz..”
 • 2. jozko 2010. szeptember 30. 15:37
  „Kicsit beárnyékolja /persze csak előttem/ ennek a parádés találkozónak a fényét az az aprócska zavaró tényező, hogy az elmúlt 20 évben sem suszterinasok és válogatott szabólegények tették tönkre az ország gazdaságát.....

  Vásár után mindig okos a paraszt.
  Tudja, mit és hogyan kellett volna tenni....
  De itt tanult , kiművelt férfiak, a közgazdaságtudomáy színe java kalapállt a szög feje mellé...
  És a társadalmi igazságosság jegyében most élnek kenyéren és vízen, lemondtak a címeikről, rangjaikról, visszaadták a fényes diplomáikat....

  Vígasztalásul: a legtöbben visszakérhetik a tandíjat!”
 • 1. mugri 2010. szeptember 30. 11:04
  „A Bönaggy nevvüü villkhirrü köszgasszdássz mánn föllséé llépöggett itenn? he-he:)))))))))))))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

László Boldizsár Pozsonyban énekel

Amíg a Cotton Club Singers frontembere volt, másfél évtized alatt nem kapott annyi elismerést László Boldizsár, mint az utóbbi két évben, amióta operát énekel. Tovább olvasom