Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Paragi Mária a Pallavicini-díjas

Kéthetes angliai út és bronz emlékplakett – ez a jutalma Paragi Máriának, az idei év Pallavicini-díjas diákjának. A sándorfalvi általános iskola ünnepségén az intézmény új multimédiás oktatótermét is felavatták.
Mária örült a díjnak. Fotó: Schmidt Andrea
Paragi Mária kapta idén a Gróf Pallavicini Károly-díjat Sándorfalván. A díjat egy évvel ezelőtt alapította a Pallavicini család azzal a kikötéssel, hogy csak olyan diáké lehet, aki nyolc évig kitűnően tanult. A szóba jöhető nyolcadikosok közül a nevelőtestület választ. Nógrádi Erika iskolaigazgató elmondta: idén három esélyes volt, Marika mellett a közösségi munka szólt.

A díjhoz a bronz emlékplaketten kívül kéthetes angliai út is jár, ami ezúttal duplán öröm. Egyrészt azért, mert Marika angol tagozatosként tanul tovább szeptembertől, másrészt azért, mert még sohasem volt külföldön. Júliusban viszont Bristolba repül, ahol angoltudását a kéthetes nyelvtanfolyamon és a vendéglátó brit család reggelizőasztalánál is mélyítheti. A Pallaviciniek kívánságára a tanultakról valamilyen formában számot kell majd adnia.

– Nagyon boldog vagyok. A díj megbecsülés és elismerés, amelynek nemcsak én, de a családom, és remélem, a barátaim is örülnek. Reménykedtem benne, hogy én kapom. A plakettet a szekrényem polcán fogom tartani, ahol láthatom – mondta a matematika tagozatos nyolcadikos, akit saját bevallása szerint sosem kell biztatni a tanulásra. „Tudom, hogy így többre jutok" – indokolta szorgalmát. Marika pénzügyi vonalon szeretne továbbtanulni, úgy gondolja, egy bank neki való munkahely lenne.

Tegnap, a Pallavicini Sándor Általános Iskola ünnepségén adták át az új multimédiás tantermet is, melyet a Pallavicini család közel kétmillió forintos támogatásából és a sándorfalvi vállalkozók segítségével alakított ki az iskola. A teremben – amely egy hónapig készült – minden diák laptopon dolgozhat, de rendelkezésükre áll még házimozirendszer és projektor is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dobson itt és ott

Hétezer kilométert autózott április eleje óta Dobson Tibor az árvízi védekezés kapcsán. Az Országos… Tovább olvasom