Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Parasztolimpia, falukemence, pletykapad

Csongrád megye kilenc települése nyert az elmúlt évben anyagi támogatást az Egészséges Településekért Alapítványtól. A sikeresen pályázók ma egy fővárosi konferencián találkoznak.
Az Egészséges Településekért Alapítvány tavaly 41 millió forinttal támogatta a települések egészségfejlesztő programjait. Csongrád megyéből 9 települési önkormányzat, illetve egyesület pályázott sikerrel. Üllésen 332 ezer forintot költhettek sporteszközök beszerzésére, Zsombó 272 ezer 500 forintot nyert. Ebből a pénzből facsemetéket ültettek, szemétgyűjtőket helyeztek ki a falu több pontján, és ebből szervezték meg a Tök éji lámpás-menetet.

Az alapítvány 300 ezer forinttal támogatta a röszkei tankonyha kialakítását, Ásotthalom 665 ezer forintot kapott a szövő szakkör működésére, parasztolimpia megrendezésére, edzőterem kialakítására. Ebből az összegből szerveztek női tornát, és támogatták a picik fociját. Újszentiván 485 ezer forintot nyert, a pénzből babamasszázst, egészségheti vetélkedőt, sportprogramot, baba-mama klubot finanszíroznak a faluban. Zákányszék 1 millió 60 ezer forintos támogatást kapott, ebből családi programokat szerveznek, s az erdei pályán szociális helyiségeket alakítottak ki. Mórahalmon 250 ezer forintot fordíthattak sporteszközök vásárlására és családi programok szervezésére. Bordány 474 ezer forintot költhetett a családi hétvége programjaira. Domaszéken 668 700 forintból kemencetetőt építettek.

A nyertes pályázók – országosan 75 település képviselői – ma Budapesten vesznek részt konferencián, ahol egymás ötleteit, megvalósított programjait is megismerhetik – ilyen például az újszülöttek ligete, pletykapadok kihelyezése, falukemence építése. A fórumon részt vesz Dobrev Klára, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titkos a szeged.hu ára

Továbbra is egy magáncég tulajdonában van a szeged.hu internetes cím, amit az önkormányzat már évek… Tovább olvasom