Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Párizsba beszökött az ősz, ezért ott ragadt a Pick - nálunk is elromlik az idő

A sűrű köd miatt nem értek időben tegnap a reptérre a MOL-Pick Szeged játékosai, ma meccsük lesz. A rossz időt hozták magukkal, 23 fok lesz esővel.
Szegedre ugyanúgy beszökött az ősz, mint Párizsba, mutatja az előrejelzés, ami az Időképen fogadott minket: a mai 23 fok esővel - bár kora reggel még nem volt beborulva - semmi a szerdához és a csütörtökhöz képest, de mindent a maga idejében. A Tiszán túliak járnak jól, mert a met.hu szerint mindenhol máshol borult lesz az idő, a Tiszántúlon azonban kisüt olykor a nap. Sok eső lesz az ország legnagyobb részén, ezt már tegnap megírtuk, ahogy a MOL Pick Szeged játékosairól is hírt adtunk, akik a párizsi köd miatt lekésték a gépüket.
 
Csudálatos időket élünk: kivirágzott a termést érlelő vadgesztenyefa Sirokon. Fotó: MTI

Jutagyári találkozóról is közöltünk tegnap írást, érdemes megnézni a galériát is a gépekkel - érdekes! Céges bölcsőde, óvoda: ugye, hogy nem is lenne rossz? Lázár János hallatott magáról a túlságosan kurta algyői zajvédő fal ügyében - intézkedett a NIF-nél. A civil szervezeteket fontos határidőre figyelmeztettük: október 2., ne felejtsék el, ha szeretnének részesülni 2018-ban az adók egy százalékából.

Egyébként Ön sokat tüsszög? A balástyai autópálya-rendőrség szomszédságában egybefüggő, méretes parlagfűmezőt találtak, és nem ez volt a megyében az egyetlen. Jöhet a bírság meg a kényszerkaszálás, éljen a légi felderítés!

A szegedi iskolatűzről múlt héten már megemlékeztünk, most az is kiderült, mekkora a kár. Nagy, annyit elmondhatunk elöljáróban. Azt viszont még mindig nem tudni, mi okozta a tüzet - a tanítás mindenesetre zavartalan. Ha már tűzeset, a katasztrófavédők ház- és lakástűz témakörében is akcióznak, ha társasház közös képviselője, lakója, érdekelhetik a nyílt napok ma és szerdán - jobb a nyílt nap, mint a nyílt láng, hangozhatna a kampányszlogen, de szerencsére nem írnak ilyen idétlen szlogeneket.

Vásárhelyről örvendetes hírekkel szolgálhattunk: már az ovisok is tudják, hogy szemetelni ronda dolog, és részt vettek a TeSzedd akcióban. Makóról egész hírdömping árasztott el minket: írtunk egy kereszteződésről, amelynek veszélyességi fokáról megoszlanak a vélemények - a gyerekes szülők és a közút véleménye mármint -; még idén felépülhet a Makovecz által megálmodott könyvtár, és a délutáni fürdős fórumon megállapodtak, hogy szükség van a sportmedencére. Ritka ez a nagy egyetértés, de a medence, úgy tűnik, mindenkinek kell.

Ezzel be is fejezzük kis összefoglalónkat, jöjjön még két színes a végére: csodaszép szegedi lakást mutattunk olvasóinknak, és jövő májusban készül el a Szegedi Vadaspark elefántháza, öt elefánt lakik majd benne. Elfér itt egy méltatlanul elfeledett évforduló is: 1959-ben ezen a napon nem engedték be Hruscsovot Disneylandbe, biztonsági okokra hivatkozva.

Ne feledkezzenek meg a köszöntésekről, akartuk írni, de azzal szembesütünk, hogy szeptember 19-én van Január névnap, és kikapcsoltuk egy kis időre az internetet. Önöknek is legyen szép a napjuk!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mutasson ennél szebb lakást Szegeden, ha tud!

Mutasson ennél szebb lakást Szegeden, ha tud!
Tényleg, minden elfogultság nélkül, hát nem gyönyörű ez az ingatlan? Türkiz, ezüst, sok-sok fehér és… Tovább olvasom