Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Párkapcsolati humor a zsombói szabadtérin

Zsombó - Pikali Gerda és Rékasi Károly kétszemélyes vígjátékot mutat be pénteken és szombaton a zsombói piactéren. Az életben is egy párt alkotó színészek igazi kikapcsolódást ígérnek: az életüket újrakezdő szerelmesek humoros helyzeteken mennek keresztül a darab két órájában.
Boldogság címmel mutat be kétszemélyes vígjátékot pénteken és szombaton a Zsombói Szabadtéri Színpadon Pikali Gerda és Rékasi Károly. Az életben is egy párt alkotó színészek olyan szerelmeseket játszanak, akik kikerülve korábbi kapcsolatukból egymás mellett kezdik újra életüket.

– Olyan darabot választottunk, amely humorával alkalmas arra, hogy egy kicsit kiszakítsa a nézőket a hétköznapokból – mesélte lapunknak Rékasi Károly. – Franciaországban évek óta sikerrel játsszák, fordítását kifejezetten nekünk készítette el Bardóczy Attila. A párizsi sanzonverseny legjobb külföldi előadói díját elnyert színművész azért volt jó választás, mert pontosan tudja, mi hangzik jól a színpadon.

Pikali Gerda és Rékasi Károly Verebes Istvánt kérte fel a darab megrendezésére, amely több szempontból is speciális.
Pikali Gerda és Rékasi Károly a Boldogság című vígjáték egyik jelenetében. Fotó: József Attila Színház
Pikali Gerda és Rékasi Károly a Boldogság című vígjáték egyik jelenetében. Fotó: József Attila Színház
– Egy működő párkapcsolat részeseiként mutatunk be egy másfajta párkapcsolatot, ami mindig érdekes – fogalmazott Rékasi. Nem ez azonban, ami próbára teszi őket, hanem az, hogy két felvonáson keresztül ők ketten vannak csak a színpadon. – Kétórányi koncentrálás után mindig jó érzés ránézni a másikra és gratulálni, hogy ez egy jól sikerült este volt – mondta.

A színész pár pénteken érkezik meg Zsombóra, mivel pedig másnap is van előadás, ott is alszanak. Arra a kérdésre, terveznek-e városnézést Szegeden vagy a környéken, Rékasi azt válaszolta, ők olyanok, akik soha nem tervezgetnek. – Nyaralni is úgy szoktunk, hogy rábökünk a térképre, és elindulunk. Egy azonban biztos: mindig olyan úti célokat és programokat keresünk, melyekből pozitív élményeket lehet meríteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kegyetlen volt a szerda esti szélvihar

Kegyetlen volt a szerda esti szélvihar
Az erős szél a fákat és a fészkeket sem kímélte, két fióka számára végzetes volt a szerda hajnal. Tovább olvasom