Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Párkeresés a Remény Házában

Szeged - Félhomály, gyertyafény, kellemes zene terelgeti a megfelelő hangulatba a résztvevőket a szegedi villámrandin. A legújabb társkeresési módszer lényege: egymással szemben ülő, egymásnak ismeretlen férfiak és nők öt perc alatt a lehető legtöbbet igyekeznek megtudni egymásról. Kölcsönös szimpátia esetén jöhet a nem annyira villám randi.
Az asztaloknál ülő férfiak és nők fürkésző tekintettel mértek végig minden újoncot. Új hölgyvendég érkezett, kissé zavarban volt, helyet foglalt a húsz-harminc éveseket tömörítő női társaságban. A szingli lányok egyike kicsinosította magát, de a jelenlévők legtöbbje egyszerű utcai viseletben érkezett. A fiúk is külön csoportosultak, a legidősebb 37 éves volt. Feszengtek. Kellemes, halk zene szólt, a sejtelmes félhomályban gyertyafény világította meg az asztalnál ülők tekintetét – péntek este villámrandira látogattunk a Jósika utcai Remény Házába.

Tavaly óta Szegeden is lehet rapidrandizni. Itt csakis az első benyomás számít.

A villámrandin leginkább az első benyomás számít Fotó: Segesvári Csaba
A villámrandin leginkább az első benyomás számít
Fotó: Segesvári Csaba

– Bizsergessük, izzítsuk bensőnket egy kis bemelegítő játékkal – törte meg a szobában eluralkodott csendet egy férfi. Fröhlich Lajos tréner konferált és játékkal oldotta a feszültséget. Aki sportol, aki szereti a borsófőzeléket – egymás között keresgéltünk, kire illenek a megjegyzések. Észre sem vettük, túl voltunk az első néhány kínos percen.

A jelenlévő négy nő közül Zsuzsi már randizott egy villámtalálkán megismert fiúval, de végül nem jöttek össze. A harmincéves Andi azonban újonc a pályán. A vékony, középtermetű, barna, vállig érő hajú szegedi tanárnő hozzá hasonlóan keresztény, morális értékeket valló fiatalembert keres.

Mi, lányok – négyen – ültünk, négy fiú pedig asztaltól asztalig vándorolt. A szabály szerint a beszélgetések öt percig tarthatnak: ahogy megszólalt a konga, a férfiak továbbálltak. A benyomásait ki-ki egy papírlapon rögzítette, ezeket a szervezők értékelték, és a kölcsönösen szimpatizáló randizók apró borítékokban megkapták egymás elérhetőségét.
Első vendégem, Károly nemrég szakított a barátnőjével. Több hónapig jártak együtt – a kereskedelemben dolgozó férfi első villámrandiján ismerte meg a lányt. Jó kis kapcsolat volt – állította. Most azért jött, hogy ismét szerencsét próbáljon. Szerinte képtelenség szórakozóhelyen ismerkedni: túl hangos a zene. A huszonegy éves, középmagas, barna hajú fiatalember komoly lányra vágyik, családot szeretne alapítani.
Krisztián is épphogy elhagyta a második X-et. – Nehezen oldódom, hátha itt sikerül – vallotta be a programozónak tanuló egyetemista. Természetesen viselkedett.

Hány éves vagy? Mivel foglalkozol? Szereted az állatokat? Szeretsz sportolni? Volt hosszabb párkapcsolatod? – ezek a standard kérdések a gyorsrandin. A legtöbben a hobbijukról beszéltek. Bármennyire hihetetlen, elégnek tűnt 5 perc a „terepszemlére".

Az est végén elárultam a randizóknak, hogy újságíró vagyok, azért épültem be közéjük, hogy minél hitelesebben megírjam, milyen a rapidrandi. Néhányan megengedték, hogy használjam a keresztnevüket, de a legtöbben sietve távoztak.

Jelentkezés

A villámrandira a www.tarssuli.hu honlapon lehet feliratkozni. A jelentkezők számától és életkorától függően az estéket korcsoportonként tartják. A randizó csak nagykorú lehet, a felső korhatár nem számít – tudtuk meg Horváth-Varga Lóránt pszichológia szakos hallgatótól, a rapidrandi szegedi megvalósítójától. A három-négy hetente ismétlődő esteket általában a Gyertyámos utcai Reneszánsz Cafe és Pizzériában rendezik, most csak kivételesen tartották a Remény Házában.

Olvasóink írták

  • 2. Lutetia 2008. május 28. 15:29
    „Az, aki a Ságváriban tanár???”
  • 1. mukkerman 2008. május 28. 13:34
    „Fröhlich Lajos...vak vezet világtalant???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltartásért cserébe ingatlan

Szeged - Tartási szerződés kötése bizalmi kérdés, a jog egyik legrizikósabb területe. Ha megromlik a felek közötti jó viszony, beláthatatlan következményekkel járhat. Tovább olvasom