Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Parkolás – kilencszázezerért

Kilencszázezer forintra büntették azt az ismert szegedi kaszinótulajdonost, aki más nevére szóló rokkantigazolvánnyal próbált kibújni a parkolási díj megfizetése alól.
Sok luxusautó-tulajdonos nem fizet a parkolásért. DM/DV-illusztráció
Közokirat-hamisítás bűntettével és közokirat-hamisítás előkészületeinek vétségével vádolt meg a Szegedi Városi Ügyészség egy ismert szegedi kaszinótulajdonost. D. Lászlót még tavaly májusban ellenőrizték Szegeden a rendőrök. A vádirat szerint a férfi Porsche Cayenne autójának szélvédőjén és gépkocsijának utasterében hamis, pontosabban más nevére szóló, ingyenes parkolásra jogosító rokkantigazolványokat találtak. D. Lászlót a Szegedi Városi Bíróság tegnapelőtt első fokon 900 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

– Ügyfelem szerint vérlázító ítélet született – nyilatkozta lapunknak Rényi Miklós szegedi ügyvéd. A jogi képviselő azt mondta, hasonló ügyeket korábban sokkal enyhébben büntetett a bíróság. Rényi szerint az elkövetett cselekmény és az ügyfelét sújtó büntetés mértéke rendkívül aránytalan. Nem beszélve arról, hogy más ügyekhez viszonyítva pláne rendkívül súlyos bírói döntés született. Az ügyvéd ezzel magyarázta, hogy az ítélet ellen azonnal fellebbezést jelentettek be.

A bíróság indoklásából egyébként kiderül, a kiszabott pénzbüntetés arányban áll a cselekmény súlyával, a vádlott átlagot meghaladó vagyoni és jövedelmi viszonyaival. A bíró a fentiekhez igazodó büntetést szabott ki.

– A fokozott ellenőrzés bevezetése, február óta csak Szegeden hetente 10-15, más nevére szóló vagy hamis rokkantigazolványt használó személyt érnek tetten a rendőrség és a cégünk munkatársai – mondta lapunknak Forrai Gábor. Az SZKT parkolási üzletág igazgatója az ítélettel kapcsolatban megjegyezte, első hallásra talán sokaknak meglepő lehet a pénzbüntetés nagysága, ám mivel rengetegen megpróbálnak kibújni fizetési kötelezettségük alól, reméli, az ítéletnek szerinte lesz visszatartó ereje. – Remélem, az ítélet elrettenti azokat, akik más nevére kiállított vagy hamis rokkantigazolvánnyal próbálnak kibújni a parkolási díj megfizetése alól – tette hozzá Forrai Gábor. Tavaly, még óvatos becslések szerint is húszmillió forint kár érte az SZKT-t a rokkantigazolványokkal visszaélők miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piramisok homokból, vízből, kagylóőrleményből

Speciális fúrótechnikát fejlesztett ki a szegedi múzeum antropológusa, Varga András. Segítségével… Tovább olvasom