Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Parkoló autóra dőlt egy korhadt fa

Korhadt belsejű fa dőlt rá tegnap Szeged belvárosában egy parkoló autóra. Senki nem sérült meg, a fában lakó méhcsaládot elköltöztették.
A tűzoltók percek alatt kiszabadították az autót a fa fogságából. Fotó: Frank Yvette
Egy hónapja gallyazták a császárfákat a szegedi Domus Áruház előtt a Dáni utca sarkán. Nem láttak a nyolcvanesztendős fa törzsén betegségre utaló jeleket a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. munkatársai. Tegnap délelőtt azonban fél tizenegy körül a környékbeliek óriási reccsenésre lettek figyelmesek. Hat-hét méter magasan kettészakadt a termetes fa koronája, és a vaskos ágak beterítették az alatta parkoló fekete Ford Mondeót. A sarki utazási iroda munkatársa megjegyezte, szerencse, hogy csak a kocsi állt ott. Előtte két perccel ugyanis hárman beszélgettek az autó mellett, agyonüthette volna őket az alázúduló ágtömeg.

A védett parkrész fájának törzse láthatóan ott repedt ketté, ahol a korhadt belsejét egy 10-15 ezer tagú méhcsalád lakta. A kht. munkatársa percek alatt a helyszínre érkezett, utána megjöttek a tűzoltók is. Munkájukat a felbolydult méhek hátráltatták, de védőruhába öltöztek, és kézi fűrésszel szétvágták a fát. Percek alatt kiszabadították az autót.
Ahhoz képest, hogy mekkora ághalom szakadt rá, „csak" kisebb sérüléseket szenvedett: benyomódott a motorház teteje, és az ágak összekaristolták a tetejét.

A kocsi tulajdonosa Orosz László, a közeli vendéglátóhely tulajdonosa azt mondta, féléves a Fordja, mindennap ott parkolt vele.
– Külső jele nem volt látható a fa korhadásának. Hetente ellenőrzik a parkokat a munkatársaink. Az okozott kárt a környezetgazdálkodási kht. biztosítója rendezi – tájékoztatott Kovács János, a társaság közterület-fenntartási igazgatóhelyettese. Egyelőre csonkolják a fát, és ellenőrzik az állapotát. A méheket egy hivatásos méhész vette gondjaiba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: nem az áremelésekre

A Fidesz-MPSZ szegedi önkormányzati frakciója a mai közgyűlésen nem szavazza meg a meleg víz és a… Tovább olvasom