Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Parndorfi halálkamion: Jogerősen életfogytiglant kapott négy vádlott

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön a 71 halálos áldozattal járó 2015-ös embercsempészési ügy négy vádlottját.
A táblabíróság az elsőrendű vádlott afgán férfit és négy bolgár állampolgárságú társát különös kegyetlenséggel, több ember, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek. A negyedrendű vádlott a bűncselekményt tettesként, három társa bűnsegédként követte el. A bíróság a vádlottakat bűnszervezet tagjaként elkövetett embercsempészés bűntettéért is elmarasztalta. A vádlottak közül csak a harmadrendű vádlott bocsátható feltételes szabadságra, legkorábban harminc év letöltése után. Tíz vádlottat társtettesként elkövetett embercsempészés bűntettéért mint bűnszervezet tagját marasztalt el a bíróság, őket négy és tizenkét év közötti börtönbüntetésre ítélte.

Korábban:

Ma hirdet ítéletet a halálkamion ügyében a Szegedi Ítélőtábla.

2015 augusztusában 71 menekült – köztük nyolc nő és négy gyerek – fulladt meg egy teherautóban, az embercsempészek ugyanis sem inni nem adtak nekik, sem az ajtót nem nyitották ki, hogy levegőhöz jussanak. A teherautót végül Ausztriában egy autópályán találták meg. A bíróság első fokon 14 vádlottat tett felelőssé az ügyben.

Négyen kaptak emberölés miatt 25-25 évet, azonban az ügyészség súlyosbításért fellebbezett. Azt indítványozták, hogy a büntetést életfogytiglanira módosítsa a bíróság. A többiek esetében pedig hosszabb büntetést javasoltak az első ítélethez képest, amelyben 3 és 25 év közötti börtönre ítélte a bíróság a vádlottakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt a Pinceszínház új ifjúsági darabja

A Tessék engem elrabolni! premierje jövő péntekre esik, összesen 18 gyerek vesz részt a munkában. A… Tovább olvasom