Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Partizánakció a repülős honlapon

Első ránézésre rosszindulatú internetes támadásnak tűnt, de később kiderült, hogy saját klubtagjaik „hackelték meg" a Szegedi Repülőegyesület honlapját. A szerkesztő elhatárolódik, a szakosztályvezető felelősségre vonást ígért.
Akik szerda délután a Szegedi Repülőegyesület honlapjára látogattak, megdöbbenve vehették észre: a megszokott formátum és menüpontok mellett a website stílusa is megváltozott. Úgy tűnt, hackerek törték fel a tegnap még megtalálható internetes oldalt, amely nemcsak trágár, de azt is nyíltan megemlíti, mennyire nem törődnek a szerkesztők a képek szerzői jogi vonatkozásaival. Konkrétan azt írják: „ha bármelyik kép vagy honlaprészlet megtetszene, nyugodtan lopd el, mi is úgy lopkodtuk össze a nagy részét! Szóval biztos lehetsz benne, hogy itt aztán semmi sem jogtiszta!"

A honlap szerkesztéséért felelős Kiss Lászlótól megtudtuk: nem hackertámadás érte a honlapot, csupán két fiatal klubtag belső „partizánakciójáról" van szó. Őket kérték meg, hogy alakítsák át, fiatalosítsák a website-ot. Amit találtunk, az a munkaváltozat volt. Kiss szerint azonban a trágár és rájuk nézve dehonesztáló honlap annak is hajmeresztő. Trehányságnak és hatalmas felelőtlenségnek minősítette az esetet, amitől nyomatékosan elhatárolódott. Mint mondta, felszólítja a fiatalokat, hogy villámgyorsan állítsák vissza a napi háromszáz látogatót regisztráló honlap eredeti változatát.

A fiatalokat Gyöngyösi Gyula, a vitorlázó-szakosztály vezetője kérte fel a munkára. Azt mondta, a repülős berkeken belül ez a stílus nem szokatlan, kifelé azonban nem a legjobb imázst sugározza, ezért felelősségre vonja majd a „partizánokat".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zároltak 19 tonna romlott árut

A Törökbálinton lebukott M. E. G. A. cégcsoport lejárt szavatosságú élelmiszereiből megyénkben is… Tovább olvasom