Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Pártok főhadiszállásai

Az MSZP új helyszínen, a Szegedi Ifjúsági Házban várja híveit, szimpatizánsait a választás éjszakáján. A Fidesz, az MDF és az SZDSZ marad a megszokott helyeken.
Az MSZP vasárnap este nem a Tisza Lajos körúti megyei pártközpontban, a Belvederében, hanem a Szegedi Ifjúsági Házban rendezi be főhadiszállását – ide várja koalíciós jelöltjeit, híveit, szimpatizánsait. A szocialisták 20 ezer forintért bérelték ki az intézmény auláját, ahol videoprojektoros kivetítőn kísérik figyelemmel az eredményeket. Azért választottuk az IH-t – magyarázta Mészáros Tamás, a megyei iroda ügyvivője –, mert ott kényelmesebben elférünk, mint a Belvederében. Az intézmény kávézójában 150-200 embert tudnak leültetni.

– A Fidesz hagyományos helyén, a Victor Hugo utcai pártközpontban várja támogatóit, de a szőregi és tarjáni irodát is megnyitja a szimpatizánsok előtt – mondta Bodó Imre országgyűlési képviselőjelölt, a párt szegedi választási kampányának kommunikációs vezetője. „A Victor Hugo utcai főhadiszállásra körülbelül 150-en férnek be, ha többen leszünk, akkor az utcán, az épület előtt várjuk az eredményeket" – fogalmazott.

Az MDF szegedi jelöltjei, támogatói és a kampánystáb tagjai a Tábor utcai megyei irodában gyülekeznek majd. „Nem tervezzük, hogy átmegyünk a Fideszhez, hiszen a második fordulóra az országos választmány dolgozza ki a stratégiát" – válaszolta kérdésünkre Asbóth Ákos kampányfőnök. „Mi átmegyünk a szocialistákhoz, ha hívnak" – közölte Beregszászi Sándor megyei elnök. Az SZDSZ a Földvári utcai irodájában várja szimpatizánsait, támogatóit. A főhadiszállásokon aprósüteménnyel, kávéval, üdítővel, szendviccsel – a liberálisok főtt virslivel – várják a párthíveket, szimpatizánsokat.

Csak néhány megyei jelölt jön Szegedre

A barátaival és szimpatizánsaival együtt követi az eredményeket Bedő Tamás szocialista jelölt a csongrádi pártirodában. Otrosinka Ferenc, a szabad demokraták jelöltje otthon izgul majd, a pártirodában ugyanis biztosan nem fér el a kampánystáb és az összes aktivista. Az MDF-es Rabi Mihály családi körben tölti a vasárnap estét, s úgy tervezi, hogy a televízióból értesül majd az eredményekről. Vincze Lászó, a Fidesz-KDNP jelöltje a kora esti órákban számít a családja és barátai jelenlétére a lakásán, ahol együtt figyelik a megmérettetés eredményét.

A Fidesz Kossuth utcai irodájában várja vasárnap a szentesi képviselőjelölt, Farkas Sándor a választás eredményét. Az SZDSZ aspiránsa, a vízügyi tárca politikai államtitkára, Gombos András nagy valószínűséggel az árvízi védekezés közben a gáton követi a szavazás állását. Az MSZP-s Szirbik Imre a párt Kiss Bálint utcai irodájában figyeli a voksolás alakulását.

A vásárhelyi Bacsa Pál, aki az MSZP színeiben indul, a Véndiófa vendéglőben, munkatársai és a szimpatizánsok társaságában várja az eredményeket. Az MDF-es Grezsa István előbb családja körében izgul, majd megyei elnök lévén a párt szegedi központjában követi a történéseket. A szabad demokrata Horváth László családjával marad vasárnap, Lázár János, a Fidesz-KDNP jelöltje, a nagyobbik ellenzéki párt megyei vezetője viszont még nem döntötte el, hol tölti a választások estéjét.

A párt városi irodájában követi az eredményeket az MSZP makói jelöltje, Buzás Péter, fideszes ellenfele, Martonosi György pedig – ugyancsak csapatával együtt – képviselői irodájában tölti a vasárnap estét. A szabad demokrata Siket István ezzel szemben úgy tervezi, a párt megyei központjában, Szegeden várja az eredményeket.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudósítás az Alagútból

A szegedi Alagút sörözőben tegnap megoszlottak a vélemények a Gyurcsány-Orbán televíziós vitáról.… Tovább olvasom