Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Pászti: Nem tudok napi 14 óránál többet dolgozni

Sok munkája és Molnár Gyula indulása miatt nem jelölteti magát országgyűlési képviselőnek Pászti Ágnes – állítja. Városi közgyűlési frakciótársa, Molnár Gyula nem tud róla, hogy ő lenne a visszalépés egyik oka.
Pászti Ágnes (balról a harmadik) nem jelölteti magát. Fotó: Schmidt Andrea
Két oka van Pászti Ágnes visszalépésének. Egyik a leterheltsége. A másik, hogy szegedi önkormányzati frakciótársa, Molnár Gyula ugyanabban a választókerületben indul, amiben Pászti Ágnes is jelölt volt – mindezt Kiss Tibor, a Centrum párt megyei alelnöke, kampányfőnök közölte tegnap. Hétfői lapszámunkban megírtuk: Pászti Ágnes önkormányzati képviselő, kulturális tanácsnok mégsem indul az országgyűlési képviselő-választásokon. Piti János után ő már a második szegedi Centrum-jelölt, aki visszalépett. A megyei alelnök szerint több visszalépés nem várható.

– Molnár Gyula, a Zöldek Pártjának jelöltjeként indul az országgyűlési képviselő-választásokon, egyúttal azonban a szegedi városi közgyűlésben a Centrum-frakció tagja is. A Centrum elnöksége etikailag kifogásolhatónak tartotta, hogy a két jelölt egymással vetélkedjen.

Pászti Ágnes a választásokon

Pászti Ágnes 1991 nyarától 1992 júniusáig volt Torgyán József kisgazda pártvezér elnöki kabinetjének vezetője. 1994-ben indult először parlamenti választásokon. Akkor a Konzervatív Párt színeiben mérette meg magát a szegedi 3-as választókerületben. 1998-ban KDNP színekben indult az országgyűlési választásokon. 2002-ben pedig már vezető Centrum párti politikusként állt a rajtvonalhoz a parlamenti képviselő-választásokon. Ekkor érte el legjobb eredményét, hiszen a második fordulóba jutott a hármas körzetben.

Próbáltunk Molnár Gyulával tárgyalni, de ő hajthatatlan volt, ezért Pászti Ágnes lépett vissza – részletezte az egyik okot Kiss Tibor.
Arra a kérdésre, hogy a döntés miért csak most született meg, elmondta: Pászti Ágnes eleve nem is akart indulni képviselőjelöltként a választásokon. De mivel ismert és népszerű Szegeden, azért az elnökség ragaszkodott hozzá. Pászti a február 20-i megyei elnökségi ülésen jelezte, hogy vissza kíván lépni. Ehhez azonban az országos elnökség jóváhagyása is szükséges volt. Erre vártak, ezért jelentették be a történteket csak vasárnap délután.

– Az emberi munkabírásnak is van határa, nem tudok több, mint 14 órát dolgozni naponta. Önkormányzati munkám mellett a Centrum országos választmányának elnöke is vagyok, valamint a régió kampányfőnökeként tevékenykedem – magyarázta a döntés másik okát Pászti Ágnes. Molnár Gyulával kapcsolatban elmondta: a frakcióban fontos a békesség ahhoz, hogy továbbra is együtt tudjanak dolgozni.

Molnár Gyulát is megkérdeztük az esetről: meglepődött azon, hogy a visszalépés részben miatta történt. – Nem így van, legalábbis nekem ilyesmit Pászti Ágnes nem mondott – közölte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Süllyed az Anna-kúti téglaburkolat

Az Anna-kútnál a díszburkolat, Kecskéstelepen pedig az utcák betonszőnyege süllyed a hatalmas… Tovább olvasom