Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Pataki válla a próbán kiugrott a helyéről

Kiugrott a válla, ezért testéhez kötözött karral próbál a kisszínházi Tartuffe-ben Pataki Ferenc. A népszerű színész valószínűleg a bemutatón is így játssza majd Valér szerepét.
Pataki Ferenc felkötött karral a próbán. Fotó: Frank Yvette
– A Tartuffe kisszínházi próbáján épp Cseh Zsuzsát akartam lefogni, amikor kiugrott a vállam. A Szindbád főpróbáján tavaly ugyanez történt, csak akkor kettőt köröztem a karommal, és rögtön vissza tudtam tenni. Akkor lazulhattak ki annyira az ízületeim, hogy most egy egyszerű mozdulatnál megismétlődött a baj – mesélte Pataki Ferenc. A szegedi társulat népszerű színművészét a baleset után a Tisza Lajos körúti rendelőintézetbe vitték.

– Nagyon kedvesek voltak az emberek, amikor az engem mindig szerelmetesen ápoló feleségemmel a röntgenre vártunk, megkérdezték: csak nem A dzsungel könyvében sérültem meg? Egy idősebb hölgy még vizet is hozott, amikor leesett a vérnyomásom, és elsápadtam. Többen megígérték: eljönnek majd megnézni a Tartuffe-ben. A legjobban azt sajnáltam, hogy aznap nem tudtam Gregor József temetésén elmondani a kiválasztott verset.

A Tartuffe bemutatóját jövő pénteken tartják, Hargitai Iván, a produkció rendezője úgy döntött: Pataki Ferenc felkötött karral is eljátszhatja Valér szerepét. Moliére klasszikus vígjátékát szinte mai, izgalmas színdarabként játsszák. Vérfagyasztóan aktuálisnak tűnnek az álszentséget, képmutatást kigúnyoló veretes mondatai. A sérült színész a bemutató után egy héttel már a Mechanikus Narancsban játszik, majd készül a Liliomfi és a Hamlet bemutatójára.


Színészek balesetei

Több színésszel is történt baleset az utóbbi időben. Jakab Tamás tavaly próba után késő este hazatérve megbotlott és eltörte a térdkalácsát. Ezért kerekes székben kellett játszania Kercseligethy Albin főispán szerepét a Dollárpapa előadásain. Mankóval, felkötözött karral érkezett a tavalyi évadnyitó társulati ülésre Megyeri Zoltán, aki néhány héttel korábban súlyos motorbalesetet szenvedett. A Hegedűs a háztetőnben csavarokkal, szegecsekkel „megerősítve" lépett fel. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Requiem Gregor Józsefért

Zsúfolásig megtelt tegnap este a szegedi dóm, ahol a pénteken eltemetett Gregor József tiszteletére… Tovább olvasom