Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Patrióta liberális pártot épít az elnök

Szeged - 6–7 százalékos eredményt is elképzelhetőnek tart a választásokon Retkes Attila. Az SZDSZ idén nyáron megválasztott elnöke internetes portálunkon válaszolt az olvasók kérdéseire.
Patrióta liberális pártot szeretnénk felépíteni – válaszolta Retkes Attila, az SZDSZ júliusban megválasztott elnöke arra a kérdésre, hogy mitől változott meg a párt álláspontja. Ellentétben ugyanis az emlékezetes népszavazás idején vallott liberális nézettel, most azt mondta az új elnök, hogy az SZDSZ kikötésekkel, de támogatni tudja a határon túl élő magyarok kettős állampolgárságát.

A delmagyar.hu vendégét egyáltalán nem udvariaskodó kérdésekkel ostromolták az olvasók. Megkérdezték például Retkes Attilától, hogy milyen érzés egy nemlétező párt elnökének lenni, és hogy Kóka Jánost miért nem zárják ki. Megkérték, hogy kommentálja Sándor Klára képviselő, ex-SZDSZ-es kijelentését, miszerint Retkesnek nincs politikai tekintélye. Megkérdezték, miért nem áll oda teljes mellszélességgel az SZDSZ olyan témákhoz, mint a melegek vagy a romák ügye. Retkes szerint a kisebbségek jogai melletti kiállás valamennyi demokratikus párt kötelessége.

A választáson 6–7 százalékos eredményt szeretne – mondta az elnök.

100 SZDSZ -tag Csongrád megyében

– Hazaszeretet és liberalizmus összeegyeztethető, az SZDSZ patrióta liberális párt kíván lenni – jelentette ki szegedi sajtótájékoztatóján Retkes Attila pártelnök, aki a csongrádi megyeszékhelyen Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével is találkozott, jövő héten Brüsszelben pedig az RMDSZ, valamint a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának képviselőivel tárgyal. – Csongrád megyében közel száz tagja van a Szabad Demokraták Szövetségének, Szegeden is működik az alapszervezet – szögezte le a sajtótájékoztatón Takács Róbert, a párt megyei elnöke.

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2009. szeptember 25. 18:11
    „örülünk neki, oszt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Busz ellen vannak a Katalin utcában

Évek óta ácsingóztak a Marostői városrész lakói állandó buszjárat után, most megkapják, mégsem mindenki boldog. Tovább olvasom