Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Paudits elnézést kér a közönségtől

Minden érintettől elnézést kér Paudits Béla, aki azt mondja, azért nem lépett fel szombaton este a szegedi várban Elmondani jaj, de nehéz című műsorával, mert olyan fizikai és idegi állapotba került, hogy lábra sem tudott állni.
– Súlyos csontritkulásban szenvedek, a gerincem már régen szétroppant, a nyaki ütőereim összeszűkültek, lábon hordtam ki két szívinfarktust. Néhány perce értem haza az orvosomtól, nem a legjobb hírekkel – sorolta a problémáit Paudits Béla, amikor arról érdeklődtünk tegnap telefonon, miért mondta le szombat esti előadását a szegedi várban. A rokkantnyugdíjas színészt egy görög orvosnő kezeli a Tétényi úti kórházban. Egy hónappal ezelőtt két szájsebészeti műtéten is átesett, így alig bír beszélni.

– Harmincegyezer forintos nyugdíjjal itt ülök egy kis lakásban, miközben egész más egzisztenciális körülmények között kellene élnem ahhoz, hogy olyan életmódot folytathassak, amilyet az orvosok tanácsolnak. Olyan kalciumkészítményeket kellene szednem, amiket nem tudok megfizetni, mert az alapgyógyszereimre is rengeteget kell költenem. A pénteki szegedi előadásra a zongorakísérőm és felesége hibájából az utolsó pillanatban érkeztünk meg, így már akkor rendkívül feszülten énekeltem. Előadás után nélkülem mentek el vacsorázni valami előkelő helyre.

Biztosan szégyelltek volna velem mutatkozni, mert rajtam csak egy pulóver volt. Ráadásul éjszaka megfáztam a szállodában a légkondicionálótól, így szombatra idegileg és fizikailag is teljesen kikészültem. Olyan állapotba kerültem, hogy nem állhattam közönség elé. Mindezt azért sorolom el, nehogy azt mondják: hullarészeg voltam. A betegségek ellen nem lehet mit tenni, egész nap aludtam a szállodában.

Korábban, amikor tudtam, már 40 fokos lázzal is végigcsináltam előadásokat, de most úgy éreztem, lábra sem bírok állni. Sajnálom a közönséget, és mindenkitől elnézést kérek. Ha rádolgoztam volna, úgy maradok. Már a múlt hónapban sem értettem azzal egyet, hogy két előadást terveztek egymás utáni napokra, most sem lett volna szabad.

Kilenc év után úgy döntöttem: a produkció pénzügyeit is intéző zongorakísérőmmel, aki a feleségét is benyomta énekesként a produkciómba, nem dolgozom többet. Túl sok a konfliktusunk – állította Paudits Béla, aki azt is elmesélte: most szeretné összeszedni magát, mert Szirtes Tamástól, a Madách Színház igazgatójától kapott egy remek ajánlatot. Ősztől a Broadwayen is óriási sikerrel futó A producer című musical főszerepét játszhatná. Egyelőre nem mondott igent. Csak akkor vállalja el, ha az orvosai megengedik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvényesített forradalom: Pozsony mérsékelte Pest radikalizmusát

Szeged - Jókai így sóhajtott fel: Pestről képtelenség befolyásolni a hatalmat, mivel a király, a… Tovább olvasom